Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ALLIBERAMENT NACIONAL
L'estelada oneja a la torre de l'esglèsia del Congrés

Fa 44 anys uns militants del PSAN ho van intentar la vigília de la Diada i van ser detinguts i empresonats

10/09/2013 Política

Avui s'ha penjat una estelada a dalt de la torre de l'esglèsia de la plaça del Congrés de Barcelona. En aquesta mateixa torre l'any 1969 alguns militants del PSAN van intentar penjar una estelada (amb l'estel vermell) però van ser detinguts abans d'acabar l'acció (i empresonats durant un mes).

Al reportatge “L'estelada, un símbol provisional” emès diumenge passat al programa de TV3 “30 minuts”, Josep Ribes (un dels dissenyadors de l'estelada vermella) explicava l'origen de l'estelada del PSAN i la seva detenció quan va intentar penjar la bandera a la torre de l'esglèsia de la plaça del Congrés.

Juntament amb Ribes també foren detinguts Joan Gallart Teixidó i Josep Serra Kiel, tots ells militants del PSAN, una escissió jove i sense trencadissa del FNC, que s'havia constituït mesos abans.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid