Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Docents en lluita
"Els tentacles de les tenebres: un govern contra l'Escola"

Ahir es va presentar a can Alcover el llibre de Marcel·lí Guerrero, el qual fa un repàs a la lluita de les docents de les Illes.

23/04/2014 Educació

En un ambient força concorregut i d’expectació, ahir va tenir lloc al jardí de can Alcover la presentació del llibre “Els tentacles de les tenebres: un govern contra l’escola” escrit per Marcel·lí Guerrero, amb la col·laboració de diversos membres de l’Assemblea de Docents a través de llur comissió de comunicació. L’acte fou presentat per l’editor Lleonard Muntaner i comptà amb la participació, a més de l’autor, de Nanda Ramon (professora) i Iñaki Aicart i Guillem Barceló dos dels portaveus de l’assemblea.

El llibre, segons l’autor, ha estat el resultat de moltes hores de feina arxivística i de recórrer a l’hemeroteca d’ençà que esclatà el conflicte a l’ensenyament. Un projecte que s’inicià mitjançant la creació d’un blog anomenat “Aló Camps” una visió crítica plena d’ironia, sentit de l’humor i molta imatge audiovisual, dels despropòsits que des del Govern de les Illes Balears s’anaven cometent contra la majoria de la comunitat educativa. Així mateix, s’han tingut en compte tota una sèrie d’articles relacionats amb els 10 punts que motivaren la vaga indefinida.

Una crònica, la qual s’estructura en set capítols. El primer fa referència a les retallades pressupostàries com la reducció del professorat o la progressiva minva de les subvencions per als col·lectius més febles. El segon capítol tracta sobre la nova normativa, més específica, referida al Decret sobre registre de llibres de text o elaboració de material adaptat a les modalitats lingüístiques balears. El tercer capítol ens parla de la política de la por, com les amenaces als pares per part de la defensora del menor, les llistes negres d’alumnes o cartes de la pròpia Conselleria.

El quart capítol narra l’execució d’aquestes polítiques intimidatòries i repressives mitjançant l’obertura d’expedients disciplinaris als directors dels instituts de Maó i Marratxí. El cinquè, ens explica la gestació i posterior aprovació de la llei contra els llaços quadribarrats, més coneguda com a llei de símbols. El sisè capítol tracta del balanç negatiu de l’aplicació del Decret de trilingüisme. Per últim i a mode de conclusió es constata que darrera tota aquesta manera d’actuar del govern Bauzà s’hi amaguen els foscos interessos de grups d’extrema dreta com els del Círculo Balear.

L’espanyolisme marca les directrius

Guerrero advertí del fet que tota la política regressiva que duu el govern del PP en matèria educativa i lingüística sempre s’ha executat després que aquest mantingués contactes amb dits grups, representants del nacionalisme espanyol més reaccionari i feixista, els quals són els qui veritablement marquen l’agenda de Bauzà en aquest sentit.

Per altra banda Iñaki Aicart i Guillem Barceló, portaveus de l’Assemblea de Docents, destacaren que, malgrat tot, la lluita continua ben vigent i que l’aparició d’aquest llibre n’és una prova més, juntament amb la capacitat de resposta i organització de la gent.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid