Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català a l'escola
L'USTEC-STEs demana cobertura legal pels docents que desobeeixin les sentències
18/02/2014 Educació

L'USTEC·STEs ha manifestat que cal fer arribar a tots els centres les instruccions precises que donin cobertura legal al compromís de mestres i professorat que desobeeixin la sentència i defensin que la llengua catalana no farà cap pas enrere a les aules.

"Les actuacions del Departament d’Ensenyament no han de quedar determinades pels terminis que vulguin imposar els processos judicials, ja que ben aviat hi haurà una circumstància que la fa urgent, que és l’obertura del procés de matriculació d’alumnes per al curs vinent; i en aquest sentit entenem que aquestes instruccions han d’arribar als centres al més aviat possible", puntualitza el Sindicat.

Considera que la consellera Rigau i el govern, que "tanta pressa té sovint per decretar amb urgència la derogació de drets del professorat, pel que fa a condicions laborals i salarials, hauria de trobar la manera de garantir les plenes competències en educació que li són pròpies". Remarca el sindicat que "l’ampli consens dins la comunitat educativa li dóna la responsabilitat i alhora prou marge d’actuació per mantenir aquesta posició que li estem reclamant".

L'USTEC apunta que "quan la via de les maniobres jurídiques dilatòries sembla esgotar-se, es fa necessari demostrar sense ambigüitats la voluntat política de mantenir el model lingüístic de l’escola catalana com a garantia per aconseguir els objectius de plenes competències lingüístiques, cohesió social i igualtat d’oportunitats".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid