Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Docents en lluita
L'Assemblea de Docents de les Illes anuncia una primavera plena de mobilitzacions

Pel que fa a la Llei de Símbols, es van acordar accions que no poden trascendir, que aniran encaminades a mostrar l'absurditat de la llei, però que prometen ser divertides

07/02/2014 Política
Representants de 117 centres de Mallorca es van aplegar a l'IES Berenguer d'Inca Representants de 117 centres de Mallorca es van aplegar a l'IES Berenguer d'Inca

Representants de 117 centres de Mallorca es van aplegar ahir a la tarde a l'IES Berenguer d'Inca amb l'objectiu d'iniciar a debatre nombrosos temes "per preparar una primavera moguda i un final de curs com cal". Tenint en compte que en quinze dies hi ha hagut més de 70 dimissions de caps de departament -54 anunciades avui- que se sumen al centenar llarg que ja hi ha hagut d'ençà de l'inici de curs i amb l'hotitzó d'una Llei símbols que "cal combatre des de la imaginació".

Un dels temes més importants han estat totes les iniciactives encaminades a reactivar diverses accions a la primavera, encaminades a reactivar la mobilitizació de cara a un final de curs calent "en cas que la Conselleria segueixi en la seva actitud repressora i provocadora".

Mobilitzacions

Entre les properes mobilitzacions hi haurà un la participació la Rua de Palma en una carrossa de l'embut -impulsada des de Crida i l'Assemblea-, i un correfoc a càrrec de Myotragus el proper 8 de març a Valldemossa. Serà un correfoc festiu, organitzat a partir de la solidaritat (s'apadrinen carretilles per sufragar les despeses) i que pretén ser un acte lúdic i reivindicatiu alhora.

Quant a la Llei de Símbols, s'han acordat accions que no poden trascendir, que aniran encaminades a mostrar l'absurditat de la llei, però que prometen ser divertides. S'ha de tenir present que amb la llei a la mà i seguint-la al peu de la lletra, no es podrien ni dur a terme les activitats lectives més habituals.

En un altre ordre de coses, la Plataforma d'interins IDEA ha aprofitat per informar i obrir el debat en el si de l'assemblea entorn a dos temes importants per a aquest col·lectiu: la poca transparència del procés d'adjudicació de places en el mes de setembre i la inutilitat de renovar el pacte d'interins, ja que no ha aconseguit crear l'estabilitat de plantilles que es pretenia (rotacions de més d'un 70% en els interins de pacte).

Una de les coses destacades a resaltar de l'assemblea és l'impuls de la comissió jurídica mitjançant més docents i advocats per tal de poder defensar els docents i atacar si és precís. De forma especial per poder assessorar els docents davant les possibles manipulacions de la Conselleria.

Finalment, s'ha obert un debat entorn a la problemàtica dels llibres de text, tant pel que fa a la Lomqe com al TIL. S'ha obert la possibilitat de fer una crida a no utilitzar llibres de text a partir del proper curs. Aquesta és una proposta que s'haurà de madurar, dur a debat als centres, i veure de quina manera és pot afavorir millor les famílies.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid