Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Docents en lluita
Èxit de la marxa per l’educació de les docents de les Illes

La caminada, entre Inca i Palma, comptà amb la participació de milers de persones que al llarg del dissabte s’anaren afegint al recorregut

13/04/2014 Educació
Aquest dissabte va tenir lloc la Marxa per l’Educació, convocada per l’Assemblea de Docents de les Illes i en la qual es va reivindicar una escola pública, de qualitat, inclusiva i en català. La caminada va sortir de l’Institut Berenguer d’Anoia d’Inca, i arribà en un primer tram al poble de Binissalem. Durant aquesta etapa hi participaren prop d’un milenar de persones. Posteriorment, la marxa continuà fins a la vila de Consell on s’hi anà sumant, de cada vegada, més gent.

El tercer tram arribà fins a Santa Maria del Camí, on ja es concentraren més de 2.500 persones i s’aprofità per a fer una pausa per al dinar, organitzat per la cooperativa local d’agricultura ecològica Coanegra. A partir de dos quarts de dues la marxa tornà a arrancar i s’aturà al nucli de es Figueral, al municipi de Marratxí, on el nombre de marxaires era de, gairebé, 5.000 persones. Els darrers trams foren el del parc de ses Estacions i el Born (Palma). Els participants eren més de 7.000.

Segons membres de l’organització de la marxa es varen superar, de molt, les previsions esperades. En total es varen fer unes 92 milions de passes i uns 72.000 quilòmetres caminats, malgrat la forta calor, la qual no va impedir que la gent estigués engrescada. La jornada fou, una vegada més, un acte de força que demostra que el conflicte que mantenen les docents amb la Conselleria d’Educació no ha acabat, però també un moment d’esperança per a bastir un nou model d’escola, un model que volen que es construeixi entre totes.

Finalment, la marxa va concloure amb un acte al passeig del Born, conduit per Glòria Julià i en el qual intervingueren Iñaki Aicart, portaveu de l’Assemblea, membres de les joves encausades a la Conselleria, la Plataforma CRIDA i la FAPA (federació d’associacions de pares i mares d’alumnes). Així mateix, el grup Taverners oferí un concert en què cantaren algunes cançons emblemàtiques com la de sa Porrassa del cantautor algaidí Biel Majoral, a qui convidaren a pujar a l’escenari a cantar-la amb ells.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid