Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
Les "nacions sense estat" exigeixen a Brussel·les el dret a decidir el seu futur

Demanen que les institucions europees han d'assumir la responsabilitat política d'allò que han signat en els tractats internacionals

30/03/2014 Política
Les "nacions sense estat" exigeixen a Brussel·les el dret a decidir el seu futur Les "nacions sense estat" exigeixen a Brussel·les el dret a decidir el seu futur

Sota el lema 'Europe, we will vote!' i 'It's about democracy! ('Europa, votarem! i 'Això va de democràcia!'), 25.000 persones segons els organitzadors, unes 4.000, segons la policia belga s'han manifestat aquest diumenge al barri europeu de Brussel·les. La marxa estava convocada per la Comissió Internacional de Ciutadans Europeus (ICEC)

A la manifestació, catalans, flamencs, escocesos, tirolesos dels sud, bascos i gallecs  han denunciat davant les institucions comunitàries les "dificultats i amenaces per exercir la democràcia i el dret de votar en un referèndum"

Segons la portaveu de l'ICEC, Anna Arqué, "no farem ni un pas enrere! el 9 de Novembre els Catalans votarem en referèndum sobre la independència de Catalunya i justament abans les eleccions Europees us interpel.lem perquè Europa ha de ser garant, si vol continuar essent un referent mundial, que l’exercici dels Drets Universals com el de l’Autodeterminació no siguin vulnerats i es puguin exercir lliurement gràcies a les majories que els pobles, com és el cas de Catalunya, consoliden democràticament".

La mobilització neix de la feina conjunta d'entitats d'Escòcia, Flandes i Catalunya, que treballen des del 2009 per explicar a Europa que els processos d’autodeterminació, que actualment afecten un mínim de vint milions de ciutadans de la UE, són una qüestió de pràctica democràtica dels valors internacionals subscrits precisament per les institucions europees.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid