Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Consulta
El jutge Santiago Vidal planteja la relació entre la policia i "La Razón"

El jutge ha denuncia la filtració de fotografies dels 33 jutges favorables a la consulta i ha apuntat a la sospita sobre la connexió entre les connexions polítiques entre el diari La Razón i la policia espanyola

05/03/2014 Drets i Llibertats

Santiago Vidal, conegut jutge de l’Audiència de Barcelona destacat per posicionaments progressistes i sobiranistes, ha plantejat el dubte sobre les connexions polítiques entre el diari La Razón i la policia espanyola pel fet que el diari dirigit per Paco Marhuenda va publicar ahir imatges corresponents als DNI dels signants del manifest a favor de la consulta del 9-N. En aquest diari apareixien fotos del DNI de 29 dels 33 magistrats que van signar un manifest a favor de la consulta sobre la independència.

Aquestes fotos podrien haver estat obtingudes de fitxers policíacs, però algunes és possible que hagin estat obtingudes de les fitxes professionals dels juristes, com ara dels col·legis d'advocats.

Vidal ha plantejat la pregunta avui al programa "Migdia" de 8TV: "Com és possible que un diari tingui accés a una base de dades de la policia?." I ha apuntat, des del coneixement jurídic, que el diari madrileny ha comès un greu delicte i que "és flagrant que s’ha comès una vulneració de la intimitat." També ha informat de la denúncia interposada per aquests fets i ha demanat que la fiscalia que assumeixi el cas d’ofici i investigui la filtració d’aquestes imatges.

A favor de la consulta

Santiago Vidal va ser denunciats pel "sindicat" ultra Manos Limpias per unes delcaracions a Ambindependencia.cat, en què es va mostrar partidari de la desobediència si l'Estat espanyol impedia la consulta. Aquesta denúncia al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) va ser realitzada per "per no acatar la Constitució" com a jutges.

Al desembre Vidal va manifestar en un acte que "Votarem, no en tingueu cap dubte, perquè votar és l’exercici bàsic d’un dret fonamental en qualsevol sistema democràtic."

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid