Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Ajornat el judici contra 4 estudiants per la seva participació en la vaga de docents a les Illes

El SEPC i Alerta Solidària demanen l'absolució i convoquen una concentració a les portes del jutjat de Via Alemanya de Palma.

28/01/2014 Drets i Llibertats
un dels joves un dels joves | Autor: Rubén Ilich

Estava previst avui el judici  a 4 quatre estudiants que varen participar als piquets informatius fossin jutjades a Palma. Segons s'ha pogut saber el judici ha estat ajornat per una data encara no coneguda per a la defensa.

Tanmateix, recorden que les vaguistes segueixen amb les acusacions a sobre i, per tant, des del SEPC i Alerta Solidària "seguirem pendents del desenvolupament del procés judicial. Concretament, les estudiants estan acusades de desordres, coaccions i deslluïment durant la segona jornada de vaga de les docents de les Illes".

Els fets es remunten al 17 de setembre de 2013. A primera hora del matí la policia espanyola aturava i retenia a 33 estudiants i en feria, almenys, un d'ells. Sis de la trentena d'estudiants van ser emmanillats i, preparats per a ser detingudes, fins que arribà una ambulància, un equip de televisió i un grup de pares i professors que varen començar a protestar per l'actuació dels agents. Aquests no van poder aguantar la pressió popular i finalment van deixar anar als  estudiants.

El fets succeïren entre l’IES Arxiduc Lluís Salvador i el centre comercial el Corte Inglés. Sembla que els agents de la policia intervengueren al piquet motivats per la denúncia de la directora de l’institut, Margalida Ramis.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid