Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Docents en lluita
Els docents de les Illes secunden majoritàriament el 18è dia de Vaga Indefinida

Els sindicat reiteren que l’únic responsable de la situació d’anormalitat d’aquest curs escolar i de la no resolució del conflicte als centres escolars és el Govern Bauzá.

07/01/2014 Educació
Els docents tornen a la vaga Els docents tornen a la vaga

La comunitat educativa ha secundat de forma majoritària la primera jornada de vaga d'aquest 2014, convocada arran de l'expedient obert al director de l'IES Marratxí, Jaume March. El seguiment a l’ensenyament públic ha superat el 45% i a l’ensenyament concertat devers un 10%, mentre la Conselleria d'Educació ha contabilitzat només un 11%. 

A Palma, Euvissa, Maó i Formentera s'han fet concentracions aquest migdia. A Palma, s'han concentrat més de 700 persones.A Maó un centenar de manifestants s'han concentrat davant de la Delegació i han aprofitat per entregar carbó a la delegada, Maite Torrent i de bombons, aquest últim present, pels funcionaris.  A Eivissa i Maó, les concentracions s'han fet  davant de la Delegació d'Educació. 

Per la seva banda, l’STEI ha denunciat la irresponsabilitat de l’equip de Joana Maria Camps, que no ha cercat cap tipus de mediació per a evitar la nova jornada de lluita d’avui, així com l’immobilisme que va demostrar al llarg de totes les setmanes de negociació amb els comitès de vaga. Pel sindicat, l’únic responsable de la situació d’anormalitat d’aquest curs escolar i de la no resolució del conflicte als centres escolars de les Illes Balears és el Govern Bauzá, que juga amb el foc de la crispació, la provocació i el foment d’un enfrontament interessat i molt perillós entre els distints membres de la comunitat educativa.

Seguiment de la vaga illa per illa

Els sindicats s'han mostrat satisfets pel seguiment d'aquesta nova jornada de vaga, que ha comptat amb un seguiment a Eivissa i Menorca d'un 30%; a Mallorca més del 45% i a Formentera el 65% dels empleats públics. A la concertada només un 10% ha fet vaga, tot i ser una xifra prou significativa pel sector privat, segons informa el Diari de Balears

Segons les dades enviades pels secretaris i els directors dels centres educatius seguint les instruccions de la Conselleria, un 11 % dels professors registrats com a actius a la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats han fet vaga avui, sumant en total 1.707 docents.

Pel que fa a l’educació pública, ha fet vaga un 14,3 % dels docents, 1.624 professors dels 11.393 que hi ha en actiu. Per altra banda, a l’escola concertada, ha fet vaga un 2 % dels docents, és a dir, 83 dels 4.059 que hi ha en actiu.

Per illes a l’educació pública, a Mallorca dels 8.235 docents ha fet vaga el 15%, és a dir 1.237 docents, a Menorca dels 1.229 docents ha fet vaga el 12,7%, és a dir, un total de 156; a Eivissa dels 1.600 professors ha fet vaga un 11,9 % dels docents, 190 del total; i a Formentera, dels 119 docents ha seguit la vaga el 34,5%, és a dir, 41.

En referència a l’escola concertada, a Mallorca dels 3.615 docents han fet vaga el 2,2%, és a dir, 80. A Menorca ha fet vaga l’1,1 %, el que significa 3 docents dels 263. Cap docent de centres concertats d’Eivissa i Formentera ha fet vaga.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid