Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Participació ciutadana
Tot a punt per a la consulta sobre la MAT

Aquest diumenge els ciutadans estan cridats a manifestar la seva opinió sobre la línia de 400 kv a Riudarenes, Sils i Santa Coloma de Farners

25/01/2014 Política

Riudarenes, Sils i Santa Coloma de Farners ja ho tenen tot a punt per preguntar a la població si vol la línia de Molt Alta Tensió que creua els tres municipis de la Selva.

Aquest diumenge la plataforma No a la MAT celebrarà, de 9 del matí a 9 del vespre, la consulta popular de forma presencial en aquestes tres poblacions. Tot i així, fins aquest dissabte a la mitjanit tothom qui ho vulgui pot participar a la votació en línia. Una consulta que és una més de la multitud d'accions, actes i activitats que la plataforma ha organitzat en contra d'aquest projecte.

"Obra innecessària, sobredimensionada i perjudicial"

Aquest macroprojecte de Red Eléctrica ha generat el rebuig de bona part de la població de les comarques nord-orientals, especialment els més directament afectats, que no han estat consultats per l'administració. Per això, la plataforma No a la MAT, que considera que l'obra és "innecessària, sobredimensionada i perjudicial en molts nivells", ha organitzat una consulta -que no serà vinculant- amb la col·laboració de l'Ajuntament de Santa Coloma i el suport dels veïns.

A més, aquesta plataforma ja porta presentades més d'un miler d'al·legacions i properament té previst interposar un recurs contenciós administratiu on també s'hi ha sumat la CUP. El moviment opositor al·lega que el TAV ja funciona sense la MAT i assegura que "té efectes molt greus sobre la salut de les persones a curt i a llarg termini".

"No s’ha respectat la normativa bàsica de salut pública i no s’ha informat dels seus efectes; i tampoc es respecten les distàncies de seguretat en molts masos per on passa", afirma, i remarca que es tracta d'una infraestrucutura "totalment sobredimensionada" i projectada fa anys per un context de bonança que ja és història.

"Serà l'agressió més gran al nostre territori"

A més, avisa que "serà l’agressió més gran al nostre territori", ja que afectarà paratges verges d’alt interès paisatgístic i de fauna i flora amb espècies úniques com la tortuga Emys. "L’impacte visual de les 35 torres serà molt gran, desvaloritzant el paisatge i el ric patrimoni cultural que es troba en ple traçat", alerta.

La pregunta de la consulta serà "Esteu d’acord amb la construcció de la línia de de molt alta tensió de 400 kv i el ramal que afectarà els municipis de Sta. Coloma de Farners, Riudarenes i Sils?". Podran votar tots els ciutadans, siguin o no veïns de les tres poblacions, que tinguin més de 16 anys.

Valora
Vídeos
La MAT 400Kv que volen construir a Sta Coloma F. i Riurarenes
Diem ben fort NO A LA MAT!
NO a la MAT A.E. i G. Roca Guillera
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid