Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
IRAQ
Soldats dels EUA van cremar cadàvers d'iraquians

El Pentàgon ha posat en marxa una investigació després que es publiqués una sèrie de fotografies que mostren a soldats nord-americans cremant cadàvers d'iraquians durant l'ocupació a l'Iraq.

19/01/2014 Internacional
Les imatges van ser publicades aquest dimecres a la pàgina web "TMZ", que va aconseguir obtenir 41 fotos d'aquests actes que van ocórrer a Fal.luja el 2004 enmig de l'ocupació de l'Iraq liderada pels Estats Units. El web només va publicar vuit de imatges, incloses aquelles en què es veuen les cares de presumptes marines nord-americans que ruixen amb gasolina o productes químics els cossos inerts per posteriorment calar-hi foc. "TMZ" afirma que no publica la resta del material que té en el seu poder pel fet que moltes de les imatges són "massa horribles". Segons del portal, en una es veu un cos humà sent devorat per gossos i en una altra es veuen diversos cossos coberts de mosques. "TMZ" va lliurar les fotografies al Departament de Defensa dels EUA la setmana passada. El coronel Steve Warren, director de les operacions de premsa del Pentàgon, els va dir que les imatges semblen mostrar a soldats nord-americans involucrats en activitats il·lícites. "Les accions que es presenten en aquestes fotos no representen de cap manera el servei honorable i professional dels dos milions i mig de membres en servei que van anar a la guerra a l'Iraq i l'Afganistan en l'última dècada", va dir el coronel Warren en declaracions a "TMZ".

Per la seva banda, "Stars and Stripes", un diari nord-americà que informa sobre els assumptes que afecten els membres de les Forces Armades dels EUA i que també té el material fotogràfic, es nega a publicar les imatges fins que no hi hagi més informació sobre l'episodi. De tractar-se realment de marines dels EUA seria un dels últims actes vergonyosos de militars dels EUA posats al descobert. A principis de 2003 es van succeir nombrosos casos d'abús i tortura de presoners empresonats a la coneguda presó d'Abu Grahib, a l'Iraq. Onze soldats nord-americans van ser condemnats per la seva conducta.
Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid