Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Un vídeo de Youtube demostra com els EUA van matar dos periodistes a l'Iraq

L'Exèrcit dels EUA va argumentar en el seu moment que eren "víctimes col·laterals", però el vídeo fet públic aquest dilluns mostra com haurien confós dos insurgents armats amb dos periodistes.

Els Estats Units defensen que les víctimes van morir enmig d'un foc creuat entre l'Exèrcit nord-americà i insurgents, com a víctimes col·laterals.

06/04/2010 23:08 Internacional
Però el vídeo sembla demostrar que els pilots nord-americans van dirigir els trets directament al grup en el qual es trobaven els dos periodistes.
 
El juliol de 2007, dos helicòpters Apache dels EUA van obrir foc contra un grup de persones en un barri de Bagdad. El que van identificar com un grup d'insurgents perillosos, van resultar ser dos treballadors de l'agència de notícies Reuters -un fotògraf i un conductor- i dos nens, segons ha denunciat l'organització Wikileaks.
 
El pilot d'un helicòpter Apache de l'Exèrcit dels Estats Units sobrevola Bagdad, localitza un grup d'unes vint persones que camina tranquil·lament pel carrer i comenta que "un d'ells té una arma". Tot seguit identifica a un altre supòsit insurgent, també armat. Finalment obre foc i acaba amb les seves vides. Segons publica Wikileaks, una organització dedicada a denunciar actes corruptes o negligents perpetrats per governs i empreses, els dos morts aquell dia no eren en realitat insurgents, sinó dos treballadors de l'agència Reuters amb el seu equip de feina a l'espatlla.

Reuters va demanar en el seu moment que s'investigués el succeït i les autoritats militars dels Estats Units van concloure que l'atac s'havia produït d'acord amb les lleis d'un conflicte armat. L'agència de notícies va reclamar veure el vídeo que es va gravar de l'esdeveniment per les forces nord-americanes sota la Llei de Llibertat d'Informació del país, però fins avui no s'havia vist el vídeo que ha fet públic Wikileaks.

En el vídeo s'observa com els militars nord-americans finalment acudeixen a la zona de l'atac i descobreixen una dotzena de morts al lloc i dos nens ferits. Un d'ells comenta: "Bé, és la seva culpa si posen els nens en la lluita".

Vídeo dels fets

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid