Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Casals i Ateneus
La Sèquia de Manresa desobeirà la sentència que l'obliga a abandonar l'edifici

Interposarà un recurs, ja que la considera "injusta i la negació de diàleg per part de la propietat ens porten a la desobediència per a continuar construint el projecte"

01/12/2013 Drets i Llibertats
Manifestació en contra del desallotjament de la Sèquia Manifestació en contra del desallotjament de la Sèquia | Autor: @lituspropaganda

L'Ateneu Popular "La Sèquia" de Manresa ha manifestat a la seva pàgina web que no marxarà d’un espai que portava 8 anys abandonat i que ha esdevingut el pol social amb més força de Manresa i, per tant, "en tenim la legítima propietat d’ús".

En aquesta línia remarca que desobeirà una llei que considera injusta i seguirà defensant el projecte de transformació social de la Sèquia.

Amb aquests termes, respon a la sentència pel Jutjat de Primera Instància número 2 de la població que obliga a les entitats que formen part de l'Ateneu a abandonar de seguida l'edifici que des de fa dos anys ocupen al carrer Amigant, propietat de les monges josefines. El jutge adverteix que, en cas de no fer-ho voluntàriament, "es realitzarà de manera forçosa".

L'Ateneu anuncia que el seu proper pas serà la interposició d’un recurs a la sentència i s’evitarà, així, el desallotjament immediat que anunciaven alguns mitjans.

La sentència, segons l'Ateneu, "ens reafirma que l’actual sistema legal premia el drets de grans propietaris i especuladors que posseeixen desenes d’immobles abandonats per sobre dels drets bàsics de l’habitatge i l’ús d’espais públics. És per això que mai hem confiat en aquesta justícia i no esperàvem una sentència positiva".

Les seves eines, segons els comunicat, "seran encapçalades sempre per la mobilització i la pressió social. Així doncs seguirem defensant l’Ateneu la Sèquia amb els centenars de manresanes que ja ens han mostrat el seu suport repetides vegades".

Demanen que l'Ajuntament es posicioni

L'Ateneu exigeix a l’Ajuntament que es posicioni davant d’una sentència judicial "il·legítima i que prengui part activa en un conflicte que afecta a la ciutadania de Manresa".

Recorda que ha esgotat totes les vies de negociació amb les propietàries de l'edifici que sempre han rebutjat el diàleg, "prioritzant l’especulació amb l’immoble abandonat. Davant la nostra voluntat de mediació, que va ser negada fins i tot el dia del judici, la propietat ha escollit la via del conflicte".

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid