Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#NoEnsFaranFora
Clam popular pels carrers de Manresa en defensa del Casal Popular La Sèquia

Aquest matí hi haurà una nova mobilització davant dels jutjats de la capital del Bages

22/11/2013 Lema

A les 10h s'ha convocat una concentració davant dels jutjats de Manresa en suport amb l'Ateneu Popular la Sèquia. que s'enfronta a un judici que el pot sentenciar novament a esdevenir un més de les desenes d'espais abandonats del barri vell de Manresa.

"Un espai gris, decadent i mancat de vida com feia ja 8 anys que es trobava abans de l'arribada d'una multitud de persones carregades de somnis, il·lusions i sobretot moltes, moltes ganes de treballar. Per construir el que avui és un espai participatiu i que es mira la Manresa apàtica des d'una òptica crítica, transformadora i amb la ferma convicció que les alternatives a un sistema injust i cruel no són només possibles, si no que són viables". Tal com apunta el manifest. (us podeu adherir)

Recordem que el judici havia de celebrar-se el passat 7 d'abril i es va ajornar per raons tècniques 

Clam popular: #NoEnsFaranFora

Ahir els carrers de la capital del Bages van viure una gran manifestació en defensa de La Sèquia, plat fort d'una setmana de lluita que s'ha centralitzat a la plaça Major amb una acampada amb una quarentena de tendes i un munt d'activitats. 

En les que han participat el diputat per la CUP-AE, David Fernández, la portaveu de les PAH a Barcelona Ada Colau, les actuacions de Cesk Freixas, David Caño i Feliu Ventura entre altres, xerrades sobre les experiències dels altres Casals i Ateneus del país i diversos tallers. Tot ells amb gran participació. D'ençà el mes de maig, La Sèquia ha fet diverses mobilitzacions per pressionar en contra del desallotjament.

L’Ateneu Popular la Sèquia és un dels tres centres socials okupats que hi ha a la ciutat de Manresa. El projecte va néixer ara fa quatre anys després d’una campanya contra l’oci consumista per part dels col·lectius de joves de l’esquerra independentista de Manresa. La Casa Llisach, al carrer Alfons XII, va ser el primer lloc que albergava el projecte de l’Ateneu i farà dos anys que es traslladà a l’actual espai. Un espai que ha estat 8 anys en desús i que va ser una antiga residència propietat de la Congregació de las Hijas de San José.

Actualment formen part del projecte de l'Ateneu Popular són la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme del Bages, Acció Lila, ARRAN, Manrússia Van del Pal, SEPC, La Guixa, Alternativa Cultural i Manresa Antifeixista.

 

 

Valora
Vídeos
No ens faran fora! - Ateneu la Sèquia
Acampada a la plaça Major en defensa de l'Ateneu la Sèquia
Lipdub de l'Ateneu La Sèquia (Manresa)
MANIFESTACIÓ en defensa de l'Ateneu Popular La Sèquia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid