Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ateneus i Casals
Centenars de persones amb La Sèquia de Manresa durant la setmana lluita

L’acampada i els diversos actes que s'han realitzat a la plaça Major de Manresa han visualitzat la defensa popular de l’espai de la desena de col·lectius i centenars de persones que conformen l’Ateneu Popular la Sèquia.

21/11/2013 Drets i Llibertats

La plaça Major de Manresa ha aplegat des de diumenge diversos actes reivindicatius sota el rerafons d'una campanda d'una quarentena de tendes en contra del desallotjament de l’Ateneu Popular la Sèquia. Avui a les 19.30h hi convocada una manifestació i demà tindrà lloc una concentració davant els jutjats on es farà el judici de desallotjament. El procés judicial per l'ocupació de l'antiga residència de les germanes josefines, que havia de tenir lloc el mes de maig passat.

David Fernández

Dilluns, els porxos de l'edifici consistorial van quedar plens a vessar per escoltar el diputat dla CUP David Fernàndez. En la seva intervenció va defensar el paper dels ateneus, va incidir en el poder de la gent per canviar les coses, de la força dels joves, tot dient que "els que estan sols són ells". Fernández va dir que Fernàndez, que el Parlament és "Màtrix" i i que bona part dels polítics són autistes en relació amb el món real. El diputat va tancar la seva intervenció amb apuntant que, "algun dia no podrem més i aleshores ho podrem tot".

Ada Colau

Dimarts va parlar, l portaveu de les PAH a Barcelona Ada Colau. Va començar a parlar amb contundència tot afirmant que la ciutadania “ha perdut la por, organitzar-se és la força”. Colau va centrar la seva intervenció en donar suport a l’Ateneu La Sèquia i també en narrar la seva experiència a les PAH i fent una crítica del sistema actual. “Ara toca un camí difícil de lluita llarga per combatre els poders: econòmic, polític, mediatic... "

Colau va fer èmfasi en dos punts durant el seu discurs; d’una banda, va dir que “som majoria i és aquí on podem fer força” i de l’altra, que “ens han venut la idea que hi ha una política d’austeritat, quan és mentida i que hi ha tres milions i mig d’habitatges buits que no es poden ocupar”. Altres membres de la PAH Bages també van intervenir en la xerrada, tot mostrant el seu suport a les activitats que es duen a terme a L’Ateneu de la Sèquia.

La setmana de lluita també ha aplegat les actuacions de Cesk Freixas, David Caño i Feliu Ventura entre altres, xerrades sobre les experiències dels altres Casals i Ateneus del país i diversos tallers.

L’Ateneu Popular la Sèquia és un dels tres centres socials okupats que hi ha a la ciutat de Manresa. El projecte va néixer ara fa quatre anys després d’una campanya contra l’oci consumista per part dels col·lectius de joves de l’esquerra independentista de Manresa. La Casa Llisach, al carrer Alfons XII, va ser el primer lloc que albergava el projecte de l’Ateneu i farà dos anys que es traslladà a l’actual espai. Un espai que ha estat 8 anys en desús i que va ser una antiga residència propietat de la Congregació de las Hijas de San José.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid