Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Manresa
Perill de desallotjament imminent a l’Ateneu Popular la Sèquia

Els set col·lectius manresans que hi desenvolupen la seva activitat es quedaran sense local

04/01/2012 Drets i Llibertats
L’Ateneu Popular la Sèquia podria ser desallotjat de manera imminent. El passat 4 de novembre es va celebrar el judici contra els membres de l’Ateneu i la sentència obliga els seus membres a abandonar l’espai. Actualment l’espai es troba en una situació de transició però el desallotjament es preveu imminent. No han servit així les accions que s’han dut a terme des de l’Ateneu per evitar el desallotjament amb la mobilització i l’agitació, la recollida de firmes o l'entrada d’una moció al ple municipal a través de la CUP.
 
L'Ateneu Popular la Sèquia és un espai situat al Carrer Alfons XII de Manresa que va ser alliberat fa dos anys i 4 mesos per un grup de joves de la ciutat amb la finalitat de rehabilitar-lo i donar-li vida. Malgrat tota la feina realitzada, però, la maquinària legal ha seguit el seu curs habitual des del moment de l’ocupació amb la denúncia per part de la propietat que ha anat seguida dels procediments legals habituals en aquests casos.
Durant aquests més de dos anys de vida el centre ha acollit desenes de xerrades, tallers, concerts i esdeveniments molt diversos.

A més, són set els col·lectius que actualment hi desenvolupen les seves activitats: des d’un grup de teatre a una cooperativa de consum ecològic, passant per un col·lectiu feminista, el Jovent de l’Esquerra Independentista, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, els bastoners de la ciutat, el grup de joves d’Alternativa Cultural. A més també hi treballen un grup d’artistes.
 
Davant de la situació de previsible desallotjament, els joves es reafirmen en la voluntat de no deixar perdre l'espai, que un cop buit tornarà a esdevenir un edifici abandonat com molts altres edificis del barri.
 
L'engany de CiU
 
CiU no va aprovar la moció de la CUP però sí una d'alternativa en què es comprometien a buscar un espai de propietat municipal, entre els molts que hi ha en desús, per a cedir-lo als joves. Amb tot, tal com denuncien des de l'Ateneu, "tot queda en bones paraules i des de CiU no es va posar en marxa cap actuació concreta per solucionar la problemàtica".
 
Els joves es mostren disposats a acceptar qualsevol dels locals de propietat municipal que estan actualment en desús però atesa l'actitud de l'Ajuntament "queda clar que l'única sortida és la defensa del nostre espai", manifesten.
 
Manifestació aquest dijous

Per aquest motiu, des de l’Ateneu Popular la Sèquia es fa una crida a tots els joves, als veïns del barri i a tota la societat manresana en general perquè participin a la manifestació que sota el lema “Aturem el desallotjament de l’Ateneu!” tindrà lloc aquest dijous a les cinc de la tarda a a la plaça Europa de Manresa.
 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid