Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Docents en lluita
Crida dels docents als centres escolars a lluir en lloc visible rèpliques de l'estendard

El proper dijous, dia que es debatrà l'aprovació de la Llei de símbols, "un atac sense precedents a la llibertat d'expressió, una mostra més de l'autoritarisme i l'arbitrarietat de l'actual govern de les Illes"

17/12/2013 Educació

Coincidint amb el debat de la Llei de Símbols el proper dijous, l'Assemblea de docents de les Illes ha fet una crida als centres escolars a lluir en lloc visible rèpliques de l'estebard del rei Jaume, "penó quadribarrat honorat per totes les autoritats civils, religioses i militars del país a la plaça de Cort i a la Seu de Mallorca el matí de dia 31".

La col·locació de l'Estendard dijous vinent s'entén, segons els docents, per la interrupció de les activitats docents durant el període de vacances i perquè la Llei de Símbols no entrarà en vigor abans de la seva aprovació i posterior publicació al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), de manera que "es tracta d'una activitat cultural d'absoluta normalitat, que no pot ser perseguida per cap mesura coercitiva" afirmen els docents.

Paral·lelament, demanen als centres escolars –i a tots aquells que s'hi adheresquin– que enviïn fotografies del seu Estendard a l'adreça comunicacioad@gmail.com amb el lema "Aprofitant els darrers dies de Llibertat".

La petició de retirada de la llei forma part de la Plataforma reivindicativa dels docents

Dijous, el Parlament de les Illes Balears debatrà l'aprovació de la Llei de símbols, "un atac sense precedents a la llibertat d'expressió, una mostra més de l'autoritarisme i l'arbitrarietat de l'actual govern i una nova manifestació de la seva obsessió contra el col·lectiu docent i contra la llengua i cultura pròpies, que –per mandat estatutari– hauria de protegir i difondre", assenyalen els docents.

La petició de retirada d'aquesta llei forma part de la Plataforma reivindicativa de l'Assemblea de Docents de les Illes Balears, ja que vulnera els més elementals principis democràtics, preveu sancions i altres mesures coercitives absolutament desproporcionades i demostra, una vegada més, quines són les magres prioritats d'aquest govern en matèria educativa i fins a quin punt desconeix el nostre context cultural.

La resposta del Govern a les reivindicacions dels docents ha estat ben desafortunada: desestimar les recomanacions i advertències del Consell Consultiu respecte a la seva dubtosa legalitat i constitucionalitat, i tramitar-la per via d'urgència abans que acabàs l'any.

És per tot això que conviden els centres de les Illes Balears a contestar de manera contundent aquest nou atac a la llibertat i a expressar de manera visible i manifesta el nostre compromís amb la democràcia, amb la convivència i amb la llengua i cultura pròpies.

I és des d'aquest esperit i recordant que dia 31 de desembre es commemora la Festa de l'Estendard, solemne celebració declarada Bé d'Interès Cultural, que rememora l'arribada del Rei En Jaume.

 Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid