Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Castor
Una cadena humana a les dues bandes del Sénia exigeix el tancament de la planta Castor

Amb aquesta mobilització la Plataforma de les Terres del Sénia torna a denunciar la “dilació” del govern espanyol sobre la continuïtat de la plataforma

10/11/2013 Territori

Més d'un miler de persones de les dues bandes del Sénia s'han mobilitzat aquest diumenge al nord del País Valencià contra el magatzem de gas submarí Castor. Tot i les dificultats metereològiques la marxa convocacada per l'Assemblea de Ciutadans de Vinaròs, Benicarló i Peníscola i la Plataforma en Defensa dels Terres del Sènia han realitzat una cadena humana a la planta terrestre del projecte Castor, al terme municipal de Vinaròs a la vora de la carretera CV-11 en direcció a Sant Rafel del Riu.

L'acció ha envoltat la meitat del perímetre de tres quilòmetres de la planta, protegida per diverses dotacions de la Guàrdia Civil.

Amb aquesta convocatòria contra la polèmica planta de gas submarí es denunciava una vegada més la “dilació” del govern espanyol alhora de prendre una decisió sobre la continuïtat del Castor.

Accions i Denuncies

Els organitzadors no han descartat noves accions i concentracions de protesta per tal d’evitar que el tema caigui en l’oblit, davant la possibilitat que es reprengui el projecte.

Tot i així, quant a accions per emprendre a nivell administratiu, s'està preparant una denuncia que "s’ha retardat per la denuncia molt important d’Ecologistes en Acció", que es tracta d'una "Una denuncia que pretén estimular al fiscal de Castelló, que de fet ja ha actuat, perquè investigue en totes les línies si durant aquest últims anys s’ha fet alguna cosa malament, si s’ha vulnerat alguna llei, que investigue en esta línia per tal que es puga demostrar que aquí ha hagut delictes, delictes ecològics, i que han provocat i influït en els terratrèmols."

CUP de les Terres de l'Ebre

La CUP exigeix mitjançat un comunicat la immediata paralització de tota activitat i el desmantellament del Projecte Castor. A més, de reclamar un canvi en el model energètic que aposti clarament per la projecció d'un model renovable i sostenible. També demana que s'obrin les investigacions necessàries per tal de depurar les responsabilitat en la gestió d'aquest projecte.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid