Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Medi Ambient recomana que se sol·licite un informe geològic per tirar endavant el projecte Castor

La Plataforma del Sénia presentarà al febrer una queixa a Europa
El departament de Medi Ambient ha emès un informe referent al projecte Castor, el dipòsit submarí de gas que l'empresa Escal UGS projecta davant la costa d'Alcanar, en què recomana, entre altres punts, que Escal UGS sol·licite un informe a l'Institut Geològic de Catalunya per tirar endavant el magatzem o que les rutes de les aeronaus i embarcacions que han d'abastir la plataforma marina s'allunyen al màxim del Delta. 

17/01/2009 20:10 Territori

El projecte Castor es troba actualment en període d'informació pública de l'estudi d'impacte ambiental, tant del dipòsit submarí de gas, amb capacitat per emmagatzemar 1.300 milions de metres cúbics de gas, com de la planta de tractament terrestre situada al terme municipal de Vinaròs. I és en resposta a aquest estudi que la direcció de Política Ambiental i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha emès un informe amb una sèrie de recomanacions que l'empresa hauria si més no de tenir en compte. Així el Departament de Medi Ambient diu que la planta terrestre d'operacions s'hauria d'ubicar en sòl industrial i no agrícola, com està previst actualment; que s'haurien d'adoptar les mesures necessàries perquè les poblacions veïnes d'Alcanar i Ulldecona, molt properes a la planta terrestre, no sobrepassen els valors de contaminació atmosfèrica, acústica i lumínica autoritzades per la llei catalana. L'informe també demana a Escal UGS que sol·licite un informe a l'Institut Geològic de Catalunya «per les dimensions del magatzem submarí i la pressió que haurà de suportar la roca». De fet, l'empresa ja va encomanar a l'Observatori de l'Ebre una proposta d'estudi per analitzar els moviments sísmics de la zona. Un altre punt important de l'informe és el que fa referència a allunyar al màxim les rutes d'aeronaus i embarcacions que han de subministrar la plataforma marina de les zones protegides del Delta.

Des de la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia s'ha valorat molt positivament el document, perquè recull molts dels seus «arguments», va manifestar un dels portaveus de l'entitat, Joan Ferrando. Ara bé, qui té l'última paraula sobre el projecte són l'Estat i la Generalitat Valenciana.


Queixa europea 
La Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia ha incorporat l'estratègia europea en la seua lluita contra el dipòsit submarí de gas i la planta de tractament terrestre. Així la segona setmana de febrer presentaran una queixa davant la Comissió Europea per denunciar que l'anomenat projecte Castor incomplix almenys 35 directives europees. «Sobretot les relacionades amb temes de participació ciutadana», va manifestar un dels seus portaveus, Joan Ferrando. La queixa l'avalaran amb més de 60 documents oficials. A més la Plataforma també presentarà una sol·licitud d'informació davant el Parlament Europeu, respecte al procediment administratiu que s'està duent a terme en la tramitació del projecte. Concretament, des de la Plataforma es tem que apel·lant a la urgència del projecte l'Estat no responga a les al·legacions que tant la plataforma com l'Ajuntament d'Alcanar van presentar a l'estudi d'impacte ambiental presentat per l'empresa i que actualment s'està tramitant.

Font: El Punt 


Per saber-ne més:

La plataforma del Sénia editarà un butlletí per informar sobre el dipòsit de gas. Llibertat.cat

L'Ajuntament d'Alcanar reclama la declaració de 'nul·litat de ple dret' del projecte Castor. Llibertat.cat 

Marxa fúnebre contra el projecte Castor. Llibertat.cat

Catorze mil signatures contra el Projecte Castor. Llibertat.cat

Jóvens de l'Ebre en contra del Projecte Castor. Llibertat.cat 

La Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia valora negativament el reial decret que atorga a l'empresa Escal UGS, SL la concessió d'explotació del magatzem submarí

 
 
 

La Plataforma espera recollir 3.000 signatures contra el magatzem de gas. Diari de Tarragona 26.08.07

Creen una plataforma per evitar la construcció del major dipòsit de gas de l'Estat a Alcanar. El Punt 23.08.07 

Alcanar rebutja per unanimitat el dipòsit submarí i la planta de tractament de gas. El Punt 24.08.07 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid