Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Medi ambient
Els ecologistes denuncien danys en la fauna marina pel CASTOR de Vinaròs

Les confraries de Castelló donen suport al pla perquè se'ls compensa i al nord de la Sènia critiquen les baixes captures. Exigeixen compensar als pescadors per les pèrdues i afirmen que no hi ha suficients mesures correctores

25/11/2011 Territori
Les possibles afeccions a la pesca i a la fauna marina que ocasionen les obres de la plataforma del projecte Castor de Vinaròs han alertat també als ecologistes, que denuncien les incidències dels treballs. Els pescadors del sud de Tarragona protesten per les pèrdues, ja que estan capturant menys llagostins que en altres temporades, i els mariners del nord de Castelló que donen suport al projecte per les compensacions que estan rebent. No obstant això, les confraries de Sant Carles de la Ràpita i Alcanar han criticat que les retribucions que reben pels perjudicis “són molt baixes”.

Així, des del Grup per a l'Estudi de les Espècies Naturals (Gecen), ha manifestat que “durant la fase de construcció és difícil pescar per la zona i caldria quantificar els danys i compensar-los. Donem suport  per complet als pescadors”.

També ha exigit a l'empresa promotora de la infraestructura, “que estableixi un full de ruta amb els mariners perquè es prenguin mesures compensatòries i, per descomptat, que es garanteixi que l'hàbitat marítim torni al seu estat original”.

Per la seva banda, l'Unió de Llauradors assenyala que “qualsevol infraestructura de l'envergadura del Castor genera incidències i, en aquest cas, s'ha produït un moviment de terres i fang que té efectes negatius sobre la fauna, encara que confio que no siguin permanents i es puguin revertir”. 

El CASTOR és un projecte d'emmagatzemament de gas natural en un immens dipòsit subterrani davant d'Alcanar, a les Terres de l'Ebre, emplaçament predilecte de tot allò que no es vol a la Regió Metropolitana de Barcelona (cementiri nuclear, massificació eòlica, projecte CASTOR, etc). Recordem que el projecte va tenir una forta oposició a finals de l'any 2007 al conjunt de les comarques de la Sènia i ja aleshores es denunciava que la seva ubicació a la zona generaria algunes de les problemàtiques actuals, tot i que es troba en construcció. 

Llegiu l'article de "Després del Petroli, el malson gasífer"  de Marc Gavaldà, publicat a Enfocant.net
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid