Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Medi ambient
El sud i el nord del Sènia s'uneixen contra el projecte Castor

Justament l'últim terratrèmol ha coincidit amb l'inici de la mobilització, a les 12.15h i de 2,2 graus de magnitud

06/10/2013 Territori

Unes 6.000 persones s'han manifestat aquest diumenge a les Cases d'Alcanar, al Montsià per demanar la paralització del projecte Castor. La marxa organitzada per la La Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia (PCDTS).

La mobilització ha recorregut el passeig marítim de les Cases d'Alcanar des de la platja dels Estanyets fins al port. Allí s'ha llegit el manifest en el qual s'ha exigit "el tancament definitiu i el desmantellament final" de les instal·lacions del Castor i s'ha instat a l'empresa Escal UGS a aportar les dades que siguin necessàries per poder buscar una solució a l'activitat sísmica o evitar l'augment de la intensitat dels terratrèmols.

La Plataforma ha obert un període de treball per materialitzar les denúncies que presentaran a la justícia europea i espanyola, pel que fa a l'onada de moviments sísmics.

La nit de dimecres va saltar l'alarma

Durant aquella nit, l'activitat sísmica va anar en augment en relació a les darreres setmanes. Des de la una i sis minuts de la matinada fins a quarts de sis ha comptabilitzat 21 terratrèmols, amb una intensitat entre l'1,5 i els 4,1 graus a l'escala de Richter.

Els sismes es va notar a poblacions del País Valencià com ara Vinaròs, Càlig, Peníscola i Benicarló, al Baix Maestrat, i Castelló, a la Plana Alta, però també a Catalunya, com a Ulldecona i Sant Carles de la Ràpita, al Montsià, i a Sitges, al Garraf.

Ara bé, des que van començar les proves al magatzem de gas submarí Castor, n'hi ha hagut uns 400, la majoria imperceptibles per a la població, per aquesta raó, fa uns dies,  es va paralitzar els treballs d’injecció de gas del projecte Castor a Vinaròs.

Durant aquesta setmana s'han fet concentracions a Vinaròs, Benicarló i Peníscula. Una veïna de Benicarló va iniciar una campanya online  el tancament "definitiu" del projecte Castor i el desmantellament "immediat" de la plataforma, després dels moviments sísmics que s'estan registrant a la zona. En pocs dies va recollitr vora 30.000 signatures. 

Cal recordar La lluita contra el projecte Castor va començar l'any 2007, però fins ara les veus crítiques al projecte només es feien sentir al nord del Sénia 

Properes mobilitzacions

El proper dimecres s'ha convocat una "Muralla Humana"  al passeig marítim de Vinaròs. Dijous, les organitzacions Arran i Jóvens de l'Ebre han convocat una concentració, a les 19:30 hores, a Barcelona a les portes de les delegació del govern espanyol.

Valora
Vídeos
Manifestació a Les Cases d'Alcanar contra lo projecte Castor (6-10
Manifestació Alcanar contra la planta de gas
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid