Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Medi Ambient
Crida a encerclar la planta terrestre del projecte Castor

Per exigir el desmantellament de la planta i la restauració mediambiental de la zona" perquè "entre altres coses aquest projecte no té un pla de desmantellament".

08/11/2013 Territori
Manisfestació a Alcanar contra el projecte Castor Manisfestació a Alcanar contra el projecte Castor | Autor: Arxiu

L'Assemblea de Ciutadans de Vinaròs, Benicarló i Peníscola i la Plataforma en Defensa dels Terres del Sènia han fet una crida per encerclar, mitjançant una cadena humana, la planta terrestre del projecte Castor al terme municipal de Vinaròs a la vora de la carretera CV-11 en direcció a Sant Rafel del Riu. La cadena es feria aquest diumenge a les 12h.

 

Els organitzadors esperen mobilitzar més de 2.000 persones per exigir el seu demantellament del projecte i i la restauració ecològica de la zona.

Punts de sortida des de Vinaròs, Benicarló, Peníscola i Alcanar

Des de les entitats organitzadores s’ha fet una crida a la participació- Els punts de sortida per aglutinar la gent que vulga anar i poder compartir vehicle s’han ubicat en diferents llocs de cada població. Així, des de Vinaròs la sortida està programada per a les 11 del matí des del passeig Fora forat; també a les 11 tindrà lloc la sortida des de Benicarló, avinguda Magallanes (Batreta); des de Peníscola la sortida es durà a terme des de davant del Palau de Congressos ala mateixa hora, i a Alcanar a la fanecada a les 11.

Accions i Denuncies

Els organitzadors no han descartat noves accions i concentracions de protesta per tal d’evitar que el tema caiga en l’oblit, i s’aprofita aquesta circumstància per tornar a posar en marxa el projecte. En aquest sentit, han traslladat que se està pensant en organitzar un altra acció cívica al passeig de Vinaròs en la línia en la qual ja es va produir la muralla humana ara fa unes dates.

Tot i així, quan a accions per emprendre a nivell administratiu, està preparant una denuncia que “s’ha retardat per la denuncia molt important d’Ecologistes en Acció”. “Una denuncia que pretén estimular al fiscal de Castelló, que de fet ja ha actuat, perquè investigue en totes les línies si durant aquest últims anys s’ha fet alguna cosa malament, si s’ha vulnerat alguna llei, que investigue en esta línia per tal que es puga demostrar que aquí ha hagut delictes, delictes ecològics, i que han provocat i influït en els terratrèmols”.

La denuncia serviria per si en un futur es torna a injectar gas i succeeix alguna desgràcia de tipus personal, o bé econòmica, “puga hi haver una denuncia tipus”. A més se està estudiant, a nivell d’Europa, “alguns eurodiputats ja han pres la iniciativa, en tornar a insistir en les denuncies que ja s’havien fet, i que ara prenen una nova dimensió.

CUP de les Terres de l'Ebre

La CUP exigeix mitjançat un comunicat la immediata paralització de tota activitat i el desmantellament del Projecte Castor. A més, de reclamar un canvi en el model energètic que aposte clarament per la projecció d'un model renovable i sostenible. També demana que s'obrin les investigacions necessàries per tal de depurar les responsabilitat en la gestió d'aquest projecte.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid