Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
CiU, PSC, PP i C’s rebutgen el "referèndum unilateral" sobre la independència

La moció de la CUP rep el suport total d'ERC i parcial d'ICV-EUiA.

07/11/2013 Política
David Fernandez, Quim Arrufat i Isabel Vallet David Fernandez, Quim Arrufat i Isabel Vallet

CiU, PSC, PP i C’s han rebutjat aquest matí la moció de la CUP-AE on s’insta a “promoure el referèndum sobre la independència de Catalunya de forma unilateral en el cas que es constati el bloqueig de l’Estat espanyol”. En la moció també es demanava que la pregunta que acordi la Comissió d’Estudi del Dret a Decidir “sigui unívoca, inclogui el concepte d’independència política, permeti només una resposta binària i que emeti un mandat clar”.

La moció ha rebut els vots en contra de CiU, el PSC, el PPC i C’s. ERC s’hi ha adherit a tot el text, i ICV-EUiA també ha votat a favor a la majoria de punts, tot abstenint-se en aquelles parts que reclamaven que la pregunta del referèndum fer referència clara a ‘la independència’ de Catalunya.

Punts resolutius de la moció de la CUP-Alternativa d’Esquerres:

Primer. Respectar el mandat popular expressat a les urnes i del qual se'n deriva una clara majoria a favor del dret a decidir; i per tant, a convocar un referèndum sobre la independència.

Segon. Promoure el referèndum al llarg de l'any 2014 i en funció de la data exacta que s’acordi en el marc de la Comissió d'Estudi del Dret a Decidir.

Tercer. Promoure el referèndum de forma unilateral, habilitant tots els mecanismes a l'abast per fer-lo possible; en el cas que es constati el bloqueig de l'Estat espanyol a deixar votar el poble català per decidir el seu futur.

Quart. Convocar el referèndum amb la pregunta que acordi la Comissió d'Estudi del Dret a Decidir, que hauria de ser unívoca, incloure el concepte d'independència política, permetre només una resposta binària i que emeti un mandat clar.

Cinquè. Respectar i fer respectar el mandat sorgit d'aquest referèndum

 


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid