Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
@AplecExcPPCC
Andorra aplega el 37è aplec excursionista dels Països Catalans

L'any 1982 va acollir el 6è aplec que també va ser organitzat pel Club Pirinenc Andorrà (CPA)

02/11/2013 Territori

Ahir va començar a Andorra, la trenta-setena edició de l'Aplec Excursionista dels Països Catalans que s'allargarà fins demà. Enguany la trobada està organitzada pel Club Pirinenc Andorrà (CPA), el Comú d'Andorra la Vella i Vallnord  amb la col·laboració de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

Conferències, excursions i un sopar de cloenda, que se celebrarà al Centre Esportiu dels Serradells, seran els atractius d'aquesta festa de l'excursionisme català. A més a més, també hi haurà a l'agenda actes culturals, visites a museus o a les nombroses esglésies romàniques del Principat. Amb totes les activitats que ofereix l'Aplec, els participants tindran la possibilitat d'aprofundir els seus coneixements sobre el territori andorrà i visitar-ne racons pocs coneguts. Les conferències més destacades d'aquesta trobada excursionista tractaran temes com la història d'Andorra, la geografia d'algunes zones del país, com la Solana, i s'explicaran els trets característics del Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa.

Les excursions tindran dos punts de trobada, un a la Massana i l'altre a Andorra la Vella. La Massana serà l'inici de les excursions al cim del Comapedrosa, el pic de la Font Blanca, els estanys de l'Angonella, l'estany de l'Estanyó, el circ de Tristaina, els llacs glacials de Tristaina ila Ruta del Ferro. A Andorra la Vella començaran les sortides cap a l'Alt del Griu, la collada de la Caulla, els estanys de la Vall d'Incles, el Bosc dels Maians, la Borda la Plana i el Pont Margineda-Santa Coloma.

El Club Pirinenc Andorrà (CPA) va ser creat l'agost de 1970 per un grup de persones que pretenien desenvolupar les activitats físiques i esportives de muntanya, més concretament l'excursionisme. L'extensió del sector tericiari a Andorra i l'augment del temps lliure van permetre que el medi natural s'integrés amb el del lleure i l'esport. L'entidad ja es va encarregar del sisè Aplec Excursionista dels Països Catalans, l'any 1982, a Andorra mateix.

L'aplec senderista té lloc en un indret distint dels territoris de parla catalana cada any, normalment coincidint amb un pont festiu com el de Tots Sants. Es va començar a fer el 1977 al Tossal dels Tres Reis, al massís dels Ports de Tortosa-Beseit, per impuls de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid