Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Encetem l'Aplec Excursionista dels Països Catalans d'enguany

L'ampli dispositiu de voluntaris entrarà en funcionament a partir d'aquest vespre per tal de garantir el desenvolupament dels actes que comencen hui a La Valldigna.

Els valldignencs Paco Alberola, Josep Piera i la Coral Quinze de Març i el cantaor d'estil socarrat Pep Gimeno "Botifarra" inauguren la programació cultural de l'Aplec aquest vespre. A dos quarts de vuit estan previstes les inauguracions dels Moriscos a la Sala d'Exposicions de l'Ajuntament de Benifarió i la de Cartelleria de l'Aplec en la carpa situada al carrer Convent de Simat, mentre a les vuit s'inaugura la de Paco Alberola és situarà al vestibul de l'Auditori Municipal benifaironer on romandrà fins cloure l'Aplec. El poema "La Drova" ha estat cedit per l'autor per ser reproduït en el material divulgatiu de l'Aplec.

LLIBERTAT.CAT ha tingut accés a la lletra què Vicent Torrent  va possar a  la versió de la Muixaranga per a quatre veus mixtes del compositor valldignenc Ximo Caffarena que aquest vespre inaugurarà l'Aplec amb les veus del Quinze de Març.

04/12/2009 13:17 Cultura

 

 " Des de la nit
brolla la la llum
que ens crida a despertar.
Som a l'albada
i la terra es manifesta
un país precís
que es fa ben cert
des del somni secular.
Som a l'albada
i la terra es va vent clara,
un antic país
que hem d'endreçar
i portar a l'avenir.
Des de l'hivern
mouen els brots
que l'arbre cobriran de flor.
Poble menut
harca i juí,
que el dia està arribant,
són els nostres fills
qui gestaran
una terra en llibertat.
Des de les serres
a la mar i les estreles,
un país ardent engendrarà
l'enyorada llibertat.
Des de la història
ens aguaita la memòria,
un antic país
que hem d'endreçar
i portar a l'avenir.
L'aire està movent
per la llibertat
i el vent de ponent
girarà en llevant
."

 

* La Coral Quinze de Març interpretarà el cant de la  MUIXERANGA versionada per quatre veus mixtes per Ximo Cafarrena sobre un text de Vicent Torrent en l'acte d'aquesta nit que enceta  l'Aplec.

 

A hores d'ara s'ultimen els preparatius de la carpa que acullira la recpeció, acreditació i informació de l'aplec a les portes del Monestir en Simat i la zona d'acampada de Benifairó ha estat  habilitada amb els serveix necessaris per garantir la lliure acampada. Demà de bon matí centenars d'excursionistes ompliran sendes i muntanyes en la festa anyal del muntanisme del nostre país.

Diariament us orferirem un ampli reportatge de les activiats realitzades mentre des de l'apartat "Torre de guaita" disposareu d'un ampli reportatge fotogràfic.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid