Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Garzón
Tercer escarni contra Garzón a l'Argentina

Per tercer cop en un mes, internacionalistes solidaris i a favor dels drets humans van dur a terme un escarni contra Baltasar Garzón durant un acte en què aquest dimecres l'exmagistrat havia de ser homenatjat a la ciutat argentina de Mar del Plata

21/10/2013 Drets i Llibertats

Persones vinculades al col·lectiu Euskal Herriaren Lagunak van escridassar Garzón per tercer cop en menys d'un mes a l'Argentina.

El passat dimecres Garzón havia de ser homenatjat aquest cop com "Visitant il·lustre" al Consejo Deliberante de la ciutat de Mar del Plata. Just en iniciar-se l'acte l'exmagistrat va ser interpel·lat pels solidaris, que el van acusar de ser responsable que centenars de detinguts hagin estat torturats i empresonats en base a les seves doctrines en lluita contra l'independentisme basc.

Els assistents van realitzar crits contra l'exmagistrat, que va escoltar com li etzibaben "Com als nazis et passarà, on vagis t'anirem a buscar."

Garzón va respondre a les persones que denunciaven la tortura a l'Estat espanyol de "nazis",  justificant que "Els intolerants interrompen aquests actes democràtics en què tots poden dir la seva. Tant de bo poguéssim debatre i no cridar."

La denúncia de la tortura fa suspendre dos actes més suspesos a la tarda

Els actes previstos a la tarda en què Garzòn també havia de participar, un al Rectorat de la Universitat Nacional de Mar del Plata i un altre a l'Espai Cultural Unzué, van ser suspesos.

Un escarni continuat

Fa pocs dies Garzón ja va haver de cancel.lar la seva participació en un col·loqui a Buenos Aires. També va haver d'abandonar un programa de ràdio a la capital argentina per la porta de darrere i escortat per la policia, el passat mes de setembre.

Anteriorment, l'agost del 2012 persones de diversos col·lectius van aprofitar la presència de Garzón a l'acte de la Comissió Provincial per la Memòria, realitzat a La Plata, per denunciar públicamente el paper d'aquest jutge en la repressió i la tortura a l'Estat espanyol.web Tal i com com explicar Resumen Latinoamericano, s'hi van llençar octavetes i les intervencions de diverses persones van recordar  l'autoria de Garzón en el macrosumari 18/98 contra independentistes bascos, i altres implicacions en la vulneració dels drets humans amb l'aleshores magistrat de l'Audiència Nacional espanyola.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid