Operació Garzón, 20 anys
El documental “L'Operació Garzón contra l'independentisme català” rep un premi des de Xile

El documental produït per Llibertat.cat i Zeba Produccions ha estat guardonat amb el premi de Moisés Huentelaf en la Franja Nacions sense Estat del 4t Festival de Cine dels Pobles Indígenes i Nacions sense Estat del Món de Valparaíso (Xile).

15/10/2012 Diari de treball

El passat 13 d'octubre es feren públiques les pel·lícules guanyadores del 4t Festival de Cine dels Pobles Indígenes i Nacions sense Estat del Món, organitzat pel Col·lectiu Cinema Fòrum i que es va celebrar entre el 8 o el 12 d'octubre a Valparaíso, Xile, una ciutat amb vora 300.000 habitants situada al centre del país sud-americà. El documental sobre l'Operació Garzón, fou una de les guanyadores en la seua categoria juntament amb “Tres mujeres lindas”, “Elogio de tí misma” o “Tava a casa de pedra”.

Aquest festival es caracteritza per difondre films que aborden temàtiques relatives als problemes que travessen a la humanitat en el difícil tràngol de fer davant les condicions polítiques, econòmiques, socials i culturals que se'ls imposen des dels governs, el capital, els mitjans de comunicació i la religió en les diverses regions de la terra.

Els guanyadors i guanyadores reben de forma simbòlica el premi Moisés Huentelaf, que fou militant del Movimiento Campesino Revolucionario, assassinat en 1971 per defensar el territori maputxe.

Actualment, tot i que el documental ja s'ha presentat a moltes poblacions del Principat i al País Valencià, amb una presentació multitudinària que reuní més de 300 persones a la ciutat de València en un acte organitzat per la Societat el Micalet i el Fòrum per la Memòria del País Valencià (FMPV), continuarà el seu recorregut amb noves presentacions que ja s'estan tirant avant tant al Principat de Catalunya, com al País Valencià.

Valora
ACONSEGUEIX EL DOCUMENTAL
Si vols el documental en DVD (amb subtítols en anglès i espanyol) només has d'enviar un correu electrònic a operaciogarzon@llibertat.cat i te l'enviarem a casa.
Col·laboradors
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid