Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Una petita victòria: Garzón no ha vingut a Barcelona

 

Dimecres es va inaugurar el Festival de Cinema i Drets Humans. El tret de sortida havia d’anar a càrrec de Baltasar Garzón, però l’organització es va fer enrere i va anul·lar la seva conferència i també la projecció d’un documental panegíric sobre ell i la causa contra els crims del franquisme. Tot estava previst per ahir a la tarda, i no es va celebrar.

 L‘acte es va suspendre després que el director d’aquest certamen sobre drets humans rebés una carta de la Coordinadora Catalana per la Prevenció i Denúncia de la Tortura (CPDT) presentant-li el vertader Garzón, l’encobridor de tortures. Una victòria, doncs, i un gest que salva la reputació d’un festival reconegut per la Unesco. 

I és que malauradament cal i caldrà seguir recordant a la gent qui és aquest jutge. Per això calen encara moltes lletres contra l’oblit, tal com insisteix en Pau Juvi en aquest article on recorda el cas Torà del que ara commemorem els 10 anys i té unes paraules pel llibre “Et presento el jutge Garzón”.
 
Hem de preservar els testimonis i divulgar les paraules de gent com el toranès Jordi Vilaseca: “Personalment, ni puc oblidar, ni vull perdonar, les persones (funcionaris de l’estat) que van utilitzar la tortura fins als seus límits, ni els jutges que segueixen, encara avui permetent aquestes practiques inhumanes”. Informació sobre el cas Torà aquí.

Per sort, mentre hi siguem seguirem albergant lletres contra l’oblit…

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid