Operació Garzón, 20 anys
Llibertat.cat penja el documental de l'Operació Garzón íntegre a la xarxa

Ho fa aquest divendres amb motiu del 8è aniversari de la sentència del Tribunal d'Estrasburg que condemnava l'Estat per l'Operació Garzón

02/11/2012 Política

Llibertat.cat ha penjat el documental L'Operació Garzón contra l'independentisme català en format obert a la xarxa i de manera indefinida. I ha triat la data del 2 de novembre per fer-ho perquè avui fa 8 anys el Tribunal Europeu dels Drets Humans (TEDH) va condemnar l'estat espanyol per haver ocultat i no haver investigat les tortures infligides als detinguts en el marc de l'Operació Garzón del 1992.

Aquell 2 de novembre va ser per tant el punt culminant de tot el procés de denúncia de vulneració dels drets humans que va suposar l'operació instruïda pel jutge espanyol Baltasar Garzón.

Llibertat.cat va impulsar el documental per contribuir a la visualització i denúncia d'aquell episodi repressiu. I ara penja indefinidament el treball a Internet per donar a conèixer el cas arreu del món. En aquest sentit, s'ha penjat tant la versió original com el documental amb subtítols en anglès i en castellà.

El portal independentista va penjar el documental a la xarxa durant un dia el passat 25 de juliol coincidint amb els 20 anys de la inauguració dels Jocs Olímpics. Ara, però, el documental estarà ininterrompudament disponible a la xarxa després d'una gira de presentacions que l'ha portat a projectar-se en prop d'una vuitantena de teatres, ateneus, casals, sales de cinema... d'arreu dels Països Catalans, i després d'haver aconseguit quasi esgotar la primera edició del DVD en la venda a través d'Internet, que es pot seguir demanant enviant un correu electrònic a operaciogarzon@llibertat.cat.

A més, el treball s'ha pogut veure a Xile, on va ser guardonat amb el premi de Moisés Huentelaf en la Franja Nacions Sense Estat del 4t Festival de Cine dels Pobles Indígenes i Nacions sense Estat del Món de Valparaíso i aquest cap de semana es projectarà a Buenos Aires.

Amb motiu de la difusió sense límits a Internet, Llibertat.cat publica una entrevista al director i guionista del documental, Eduard Miguel, el qual valora com un èxit el ressò que ha obtingut el projecte.

Aquí podeu veure el documental de forma íntegra i sense interrupcions:

Valora
ACONSEGUEIX EL DOCUMENTAL
Si vols el documental en DVD (amb subtítols en anglès i espanyol) només has d'enviar un correu electrònic a operaciogarzon@llibertat.cat i te l'enviarem a casa.
Col·laboradors
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid