Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets humans
Garzón, rebut a crits de "feixista" a l'Uruguai

Diverses persones joves solidàries amb la causa basca i amb els drets humans han rebut amb el crit de "feixista" l'exmagistrat espanyol Batasar Garzón en un acte oficial a Montevideo

16/06/2013 Drets i Llibertats

Garzón havia estat convidat per la Mesa Permanent contra la Impunitat d'Uruguai. El dit acusador que assenyala Garzón com a responsable de centenars de torturats ha perseguit de nou l'exmagistrat de l'Audiència Nacional espanyola.

El polèmic exmagistrat havia estat declarat Hoste Il·lustre de la capital uruguaiana i acudia a realitza una conferència a l'Amfiteatre de la Universitat de Montevideo, acompanyat pel socialdemòcrata Roberto Garretón, president de l'Institut de Drets Humans de Xile.

Quan l'exmagistrat ja estava finalitzant la seva intervenció, des de la part alta de l'amfiteatre diversos joves solidaris es van aixecar i van cridar "feixista" contra l'orador.  Segons explica el Diario Ocubre "Després d'un moment de confusió, una part del públic va seguir aplaudint el repressor, mentre que es van escoltar de forma clara diversos crits amb un xovinisme atroç: "Fora bascos de merda!", "Són argentins", "Fora etarra de merda."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid