Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
VENEÇUELA
Nicolás Maduro ha criticat el 12 d'octubre

El president de Veneçuela , Nicolás Maduro , va criticar dissabte passat que Espanya celebri el seu Dia de Festa Nacional 12 d'octubre que, segons ell , és el “dia de resistència a la conquesta i l'holocaust” indígena

14/10/2013 Internacional

“A Veneçuela el 12 d'octubre no és el dia de la raça ni de la hispanitat, no, és el dia que es va iniciar la resistència indígena digna i heroica ", va afirmar Maduro en el seu compte a la xarxa social Twitter . “12 d' octubre, dia de Resistència a la conquesta i l'holocaust que va exterminar a milions dels nostres avis que vivien en aquestes terres”, va afegir el mandatari veneçolà en un segon twit .

En aquesta mateixa línia es va pronunciar Maduro en un acte realitzat a la base àrea tinent Luis Delgado García de l'estat Anzoátegui , situat al nord del país, on va carregar de nou contra Espanya per celebrar el 12 d'octubre el seu Dia Nacional. “Això hauria reflexionar Espanya i la resta d'Europa perquè ells no poden estar celebrant el dia en què va començar la massacre de cent milions d'homes i dones que eren els nostres avis i les nostres àvies”, va proclamar el president veneçolà .

Va ser Hugo Chávez qui l'octubre de 2002 va fixar mitjançant un decret presidencial la celebració el dia 12 d'aquest mes del “Dia de la Resistència Indígena” per tal d'enaltir la lluita dels pobles indígenes contra l'arribada de les tropes espanyoles.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid