Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Trobada
Teresa Forcades es reunirà amb Hugo Chávez a Veneçuela

El gabinet del líder americà ha citat Forcades, que en el seu llibre descriu Chávez com un home "culte, estrateg, intel·ligent, amorós amb la història del seu país"

15/08/2012 Política

La monja i pensadora Teresa Forcades viatjarà a Veneçuela per entrevistar-se amb el president del país, Hugo Chávez. La religiosa ha partit aquest dimecres coincidint amb la Mare de Déu d'Agost i s'estarà al país llatinoamericà fins al 22 d'agost. Durant aquests dies, a més de reunir-se amb el líder americà assistirà a unes jornades sobre espiritualitat i política.

La cantant Lídia Pujol acompanyarà la monja en aquest viatge amb l'objectiu de rodar un documental amb Josep Pintó i Patricia Miralles del Monegal de Sant Llorenç de Morunys. Aquesta iniciativa de la cantant s’ha pogut portar a terme gràcies al suport dels artistes i professionals que l’envolten: Laura Rubio, productora i metgessa; Eva Alimón, Càmera; Elisenda Roca, guió; i l’assessorament de Maria Reyes i Paulí Subirà. "Teresa Forcades únicament ha donat el seu consentiment per que féssim el seguiment de les seves activitats publiques sense cap distinció entre aquesta i cap altre entrevista que l’hagin pogut fer", remarca la cantant. A més, Lídia Pujol anirà explicant el viatge al seu blog, des d'on ja ha anat donant detalls de l'aventura.

Forcades ha lloat el mandatari veneçolà en diverses ocasions. Al seu darrer llibre Converses amb Teresa Forcades la monja descriu Chávez com un home “culte, estrateg, intel·ligent, amorós amb la història del seu país” i afirma que “està fent un bé immens al seu país i al món”. Per Forcades, “no hi ha cap líder contemporani europeu que tingui la cultura que té Chávez".

De fet, va ser aquesta referència sobre Chávez al llibre el que va portar el líder a demanar trobar-se amb Forcades. Ho revela Pujol en un escrit al seu blog: "Teresa va rebre una trucada, que vaig poder presenciar ja que em trobava realitzant un curs amb ella al Monestir, d’una ministra de Chávez, en la que agraïa el coratge de la monja amb les seves declaracions, donat que mostrar-se favorable a la política de canvi del president veneçolà sempre porta rebuig i crítica". Forcades va ser així convidada a mantenir un encontre personal amb el president Chávez.

Pujol manifesta la seva admiració per Forcades ("és per mi un referent de compromís, coratge, amor i llibertat") i explica que l'equp que l'acompanya farà un seguiment del viatge "per donar testimoni directe i sense cap filtre d’aquesta experiència". "És possible una altre manera de fer les coses que aquest aberrant neocapitalisme que ens ha dut a deixar de ser persones?", es pregunta. Pujol doncs tindrà l'oportunitat d'acompanyar Forcades en la seva trobada amb Chávez, a qui veu com "un referent del referent".

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  7. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La nació catalana, singularitat històrica
  10. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid