Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La veritat sobre els refugiats polítics bascos de Veneçuela

Els refugiats bascos de Veneçuela parlen per primera vegada de la campanya de criminalització que estan patint per part dels mitjans de comunicació espanyolista i el poder polític espanyol, que els acusen d'establir el "terrorisme etarra" i de practicar "entrenaments militars" a Veneçuela.

A través de la televisió pública veneçolana, denuncien que són al país des de fa més de 20 anys i que ara pretenen vincular el govern d'Hugo Chávez amb l'organització armada ETA.

19/10/2010 09:00 Internacional

VTV parla amb Xavier Urruti, un basc que es va exiliar a Veneçuela l'any 1981 després de ser torturat i empresonat per estar en contra del franquisme. "No hi ha cap família basca aquí a Veneçuela que s'hagi salvat de ser detinguda i estigmatitzada com a etarra", afirma Urruti, que regenta un restaurant a una de les zones turístiques per excel·lència del país. Això, sumat al fet que sigui delegat del PSUV -partit del govern- han fet que la premsa espanyola l'hagi estigmatitzat juntament amb Arturo Cubillas per intentar crear una opinió internacional que defensi que Veneçuela es un balneari d'etarres i un santuari del terrorisme que treballa amb Chávez, explica el reportatge de la televisió pública.

Urruti assegura que ells no hi pinten res: "Aquí nosaltres no som ningú. El que volen és involucrar el governunairumano de Chávez i criminalitzar-lo". Urruti fa 30 anys que viu i treballa a Veneçuela, de manera que té clar que aquesta intoxicació neix quan comença a treballar amb el PSUV de Chávez. El reportatge entrevista també treballadores del restaurant d'Urruti que expliquen que el terrorisme allà "només té gust de peix bascoveneçolà". "Tot és mentida", diuen. 

El cas d'Unai Rumano, per fi a una televisió 

De nou, hem d'anar a buscar a Veneçuela el que els mitjans espanyols no diuen. En el mateix reportatge sobre la intoxicació espanyolista cap als refugiats bascos veneçolans es denuncia el sanguinari cas d'Unai Rumano, el basc detingut l'any 2001 severament torturat per no haver volgut signar la declaració policial. 

 

{youtube}whJadOLnW2I{/youtube}
 
 
balenari
 
 
 
 
La caverna mediàtica, a l'atac
 
 
{youtube}bndPRKqwh98{/youtube}
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid