Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
10-S
Tarragona viu una vigília independentista prèvia a la Diada

Amb l’objectiu de “reivindicar que la independència sigui un full en blanc on escriure un futur més just, solidari i lliure”

12/09/2013 Política

La ciutat de Tarragona va viure una vetllada independentista el 10 de setembre amb la manifestació “Tarragona per la llibertat; independència per canviar-ho tot”.

L’objectiu era, en paraules dels organitzadors “reivindicar el paper del poble com a element central del procés d’alliberament nacional català […] i que la independència sigui un full en blanc on escriure un futur més just, solidari i lliure”. La jornada, doncs, va servir també per llançar missatges de clar contingut social i de reivindicació de la territorialitat dels Països Catalans.

La marxa va aturar-se al seu pas per la seu del PP per llegir-hi un manifest d’oposició a la persecució que fa el partit arreu de la nació. I a partir de la plaça Verdaguer es van encendre les torxes per acabar el recorregut i es va desplegar una estelada gegant.

A la Plaça de les Cols s’hi van fer els parlaments: Conchi de Tera i Roger Gomis, del grup de treball en defensa de la sanitat pública, van denunciar la privatització encoberta del sector; Josep Maria Cartanyà, de la USTEC-STEs, va explicar la situació en el camp de la docència i es va solidaritzar amb la vaga indefinida dels docents balears; i Xavier Magrinyà, d’Arran, va llegir el manifest de la campanya “Independència per canviar-ho tot”.

Finalment, la coral Sageta de Foc i la Cobla Improvisada, van interpretar diverses cançons populars catalanes i van cloure un acte que va acabar pocs minuts després de les deu de la nit.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid