Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
300 anys de resistència
Clam per la Independència a Tarragona en la commemoració dels "300 anys d'Ocupació"

"En 300 anys no han pogut amb nosaltres. I avui, 300 anys després, altre cop ens alcem per cridar ben alt i ben fort: volem la Independència dels Països Catalans!"

14/07/2013 Política

Gairebé mig miler de persones s'han manifestat aquesta tarde pels carrers de Tarragona sota el lema  “Independència Països Catalans”, tancant així els actes de commemoració dels 300 d'ocupació de la ciutat per les tropes borbòniques que han esdevingut 300 anys de resistència.

Des de la plataforma "Tarragona, 300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència" s'ha valorat com un èxit de participació, en la primera manifestació que es recorda a Tarragona per reivindicar explícitament la independència de tots els Països Catalans. “Ni França, ni Espanya, Països Catalans!” ha estat el lema que ha obert la marxa independentista, que ha començat al Portal del Roser i ha travessat la Part Alta de la ciutat fins a arribar a la Rambla Nova. La manifestació ha pujat pel carrer Comte de Rius i ha continuat per la Rambla Vella per acabar tot seguit a la Plaça de la Font, segons informa Pobleviu.cat

Cal ressaltar la presència d’una estelada roja gegant ha estat duta durant tota la marxa per manifestants vinguts d’arreu de les comarques del Camp. Alguns dels lemes més corejats han estat “Wert, escolta, comença la revolta!” i “Sense València no hi ha independència, sense el Rosselló no hi ha revolució”. Josep Maria Martorell, en nom de tota la plataforma, ha agraït a totes les participants el seu entusiasme, ha destacat l’èxit històric que suposa aquesta manifestació per a Tarragona i ha presentat l’escriptor i professor de la URV Magí Sunyer, que ha estat l’encarregat de llegir el manifest unitari.

Entre moltes altres coses, Magí Sunyer ha recordat la resistència heroica que va presentar el nostre poble arreu dels Països Catalans en contra d’aquella invasió. Ha destacat que 300 anys després el nostre poble continua ben viu, i que un dia com avui ens alcem altre cop per reivindicar la nostra llibertat política a fer el que vulguem amb el nostre futur. El cant dels Segadors ha estat corejat a continuació per totes les assistents i ha posat punt i final a la jornada.

Dinar popular al Parc Saavedra

La diada per commemorar el 300è aniversari de la caiguda de Tarragona en mans borbòniques ha començat amb un dinar popular al Parc Saavedra, que ha aplegat 120 persones. La tarda al parc ha estat molt animada i farcida d’activitats. A quarts de cinc encetava el programa el Cor Sageta de Foc, que ha interpretat diverses cançons populars i de lluita d’arreu dels Països Catalans.

A continuació, el ball de Dames i Vells, que ja havia sortit fa 300 anys a rebre Carles d’Àustria a Tarragona, ha interpretat uns versos satírics criticant la reialesa borbònica que arrosseguem des d’aquella funesta invasió, així com molts altres aspectes de la nova onada espanyolista del govern de Madrid. Els Balls a la Plaça han continuat animant la tarda, abans que els Grallers La Virolla interpretessin alguns himnes catalans.

Campanya “300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència”

Els actes s’emmarcaven dins la campanya “300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència”, que vol recuperar la memòria històrica d’aquella Guerra de Successió en la que el Poble Català va ser envaït per les tropes borbòniques i quedà sotmès al règim absolutista espanyol de Felip V.

A la ciutat de Tarragona cal destacar la celebració de dues conferències a la sala d’actes de l’Ajuntament els dijous 4 i 11 de juliol, que van omplir-la totalment en els dos casos, demostrant que la ciutadania tarragonina va recuperant la consciència nacional.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid