Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ensenyament
La COS convoca una concentració contra la precarietat i la mercantilització a l’ensenyament públic

La Sectorial d’Educació de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) ha convocat una concentració de mestres i professorat el  pròxim dijous 30 d’agost, a les 18.00 h.

21/08/2013 Laboral

Aquesta concentració es portarà a terme davant del Departament d’Ensenyament (Via Augusta, 202-226) de Barcelona.

El sindicat ha marcat com objectiu denunciar les condicions de precarietat laboral dels docents i la mercantilització de l’ensenyament públic. En aquest acte reivindicatiu també es presentarà "una campanya contra les arbitrarietats del Departament i les direccions en els nomenaments d’interins i substituts des de la qual es puguin denunciar les irregularitats i estendre la solidaritat."

La nota de premsa per aquesta convocatòria apunta que "Davant l’actual situació creiem que és urgent i necessari defensar l’escola pública lluitant pels drets laborals dels mestres i professors. Aquesta és la nostra responsabilitat amb l’escola pública. Una escola en la qual creiem i que veiem cada dia més i més amenaçada. Les millores en les condicions laborals del col·lectiu i la transparència en la contractació és imprescindible per mantenir una escola de qualitat."

 

Marxa per l'Educació Pública del 24-31 d'agost

Paral·lelament, ben aviat s'iniciarà 1a Marxa per l’Educació Pública, els dies 24 al 31 d’agost, organitzada per l'Assemblea Groga, "amb l’objectiu de dir prou a l’ofensiva neoliberal i mercantalitzadora que estan vivint les nostres escoles bressol, les nostres escoles, els nostres instituts i les nostres universitats."

En aquesta marxa s'ha establert un recorregut que el 24 d'agost sortirà de Ribes de Freser per recórrer 14 quilòmetres fins a Ripoll. La marxa es reprendrà l'endemà, per cobrir 25 km més entre la capital del Ripollès i Torelló; d'aquí, el dia 26 se'n faran 26 fins a Vic; el 27 d'agost es cobrirà un altre tram de 19 km fins a Aiguafreda; el 28, 23 km més fins a Granollers; el 29, uns altres 22 km fins a Cerdanyola; el dia 30, 14 més fins a Badalona; i, finament, el 31 d'agost es completarà la marxa amb 16 km fins a Barcelona. L'allotjament i els àpats estan organitzats.

Aquesta mobilització estiuenca pretén millorar la coordinació territorial del "moviment per l’educació pública, de bressol fins a universitat, i reivindicar una educació pública, lliure de retallades i de precarització, pública, inclusiva, laica i en català." I s'ha convoat a finals d'agost "per començar el nou curs lluitant a favor de l’Educació Pública, una educació, en definitiva,  que sigui del poble i pel poble."

Al web de l'Assemblea Groga es pot conèixer la ruta que realitzarà aquesta marxa, i també conté un formulari per fer adhesions, així com aportacions econòmiques de suport.



Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid