Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
José Ramón Bauzá, nou inquisidor lingüístic de les Illes
02/08/2013 Carles Benítez

“Jo estic segur que els professors començaren ses classes i s'aprovarà el Tractament Intetegral de Llengües”

El president Bauzá acaba d'iniciar la cursa per complir la sentència que va dictar davant la proposta  de vaga indefinida que els docents promouen aquests dies als centres escolars d'arreu de les Illes. I ho ha fet, amb ha la suspensió de sou i feina tres directors de Secundària de Maó per no voler aplicar el Decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL). Una manera de generar la por al si de le comunitat educativa per evitar la vaga. A més a més, per apuntalar la seva ofensiva, col·loca a l'exdirector de Cope-Menorca i professor, Guillem Ferrer Monjo,  com a nou delegat de la Conselleria d'Educació a Menorca

El Decret de TIL forma part estratègia orquestrada des de la Fundación para el Analisis i los Estudios Sociales (FAES) del PP que tindrà la seva culminació amb la implantació de la nova llei d'Educació anomenada “Llei Wert” amb la intenció de diluir l'ensenyament de la llengua catalana amb l'argumentació de combatre el que anomenen adoctrinament independentista.

En aquesta estratègia, Bauzá ha esdevingut la mà executora, que ja va començar a fer realitat aquella sentència “Saber català ha de ser un mèrit, no un requisit per treballar a les Illes”. Com recordeu, fa mesos que el català ha deixat de ser un requisit.

I és que Bauzà, fill de militar espanyol, ha rebut una educació “castrense”, tant és així que sis  militars de formació i carrera que ocupen càrrecs polítics de confiança en l'estructura de poder de les administracions de les Illes. Un perfil que es reflecteix en les seves declaracions en clau parlementària i també periodística. Sense cap mena de contemplació va desmuntar la RTV de Mallorca i IB3 ha esdevingut un aparell propagandístic de les seves actuacions on la censura està a l'ordre del dia, com en el darrer cas d'un militant d'Esquerra Republicana que no va poder dir la seva opinió sobre l'incendi de forestal d'Andratx.

Per acabar d'arrodonir la seva trajectòria al si del PP, Bauzà forma part dels anomenats genoveses, aquells militants del PP que actuen per sevir-se de la política en benefici propi sense deixar-ne rastre; i en aquesta línia si s'han de canviar les lleis les canvien sense cap escrúpol, com la modificació urbanística realitzada a Palma per evitar l'enderrocament d'un habitatge propietat del president de les Illes.  Com aquest es podrien enumerar diversos casos on ha estat involucrat Bauzà

Davant de qualsevol problema, sempre posa com a defensa la seva majoria absoluta. Una majoria amb la qual fa i desfà, amb una aire dictatorial passant per sobre le persones com si fos un buldozer. Prefereix aquesta via          que qualsevol mena de negociació, no la necessita. Recordem que les Illes és un dels indrets de l'estat que més han patit les retallades en el camp de la Salut i l'Educació

És així com planteja la implantació del Decret de TIL, una política que de moment li dóna resultats com hem observat, però no se n'adona que el tema lingüístic és molt sensible, i tot i que ha estat introduït d'una manera directa pot trobar-se amb un mur de contenció molt fort i esperem que així sigui.

En aquest enfrontament que ja s'ha iniciat cal la solidaritat de la resta de la nació, no podem deixar-los sols. Penseu que de moment estan guanyant la batalla de la LAU a la Franja, i que després vindrà la batalla de València amb un plantejament semblant al que s'està duent a terme a les Illes, i a continuació la lluita es traslladarà al Principat.

La reivindicació nacional dels Països Catalans no només passa per pujar cims, sinó també per plantar cara els executors del genocidi lingüístic.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid