Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades
Concert reivindicatiu de la Simfònica de les Illes Balears a Palma

Per salvaguardar el prestigi i la feina de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears 'Ciutat de Palma'

13/07/2013 Cultura
Els músics de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears 'Ciutat de Palma' oferiran avui migdia un concert reivindicatiu en defensa de l'Orquestra i de la cultura de Balears. Serà al Passeig del Born de Palma i hi prendran part músics i cantants com Maria del Mar Bonet o Luis Cobos. Aquests serà una mostra més de la defensa dels músics per salvaguardar el prestigi i la feina de l'Orquestra Simfònica, segons informa el dBalears

L'activitat començarà cap a les onze del matí amb una cercavila que partirà des de la Miscericòrdia fins al Passeig del Born. En aquest, segons el comitè d'empresa dels músics, hi prendran part una agrupació de cornetes i tambors, dues batukades i una banda formada per músics d'altres bandes de l'illa que també s'han volgut afegir al concert reivindicatiu.

Ara bé, el moment clau tendrà lloc al paratge del Born a les 12 hores amb un recital que combinarà música i projeccions, i que comptarà amb la participació desinteressada de reconeguts directors d'orquestra com Lluís Cobos, Francisco Valero-Terribas, Felip Aguirre i Josep Vicent. Al costat d'ells, es podrà gaudir del trompetista Luis González i de les veus de Jaume Anglada, Pilar Jurado, Miquel Sola i Maria del Mar Bonet.

També comptarà amb la col·laboració de centenars de cantants que amb les seves veus faran arribar la reivindicació dels músics de la Simfònica arreu. L'acte serà presentat per Agustín 'El Casta', que també s'ha volgut sumar desinteressadament a la reivindicació dels components de la Simfònica sota el lema "Tots amb l'orquestra simfònica de Balears, tots amb la cultura!".

Quina continuïtat?

Les protestes dels músics de la Simfònica també arribaren ahir al Consell de Govern. La portaveu de l'Executiu, Núria Riera, assegurà que Balears no es quedarà sense Orquestra Simfònica, però apuntà que amb un pressupost de 5,5 milions d'euros "no és viable". "Hi haurà Simfònica, però estam analitzant la forma" apuntà mentre afegia que "estam estudiant si pot continuar d'aquesta manera o, d'altra banda, s'han d'estudiar noves fórmules". La situació doncs encara no s'ha desencallat.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid