Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Homenatge
Inauguració del passatge de Guillem Agulló i Salvador a Vic

Es va fer un minut de silenci com a mostra de dol per la mort de la regidora de Sant Salvador de Guardiola Èlia Badia

30/06/2013 Drets i Llibertats
Els pares de Guillem Agulló Els pares de Guillem Agulló

Ahir a la tarda es va celebrar l’acte d’homenatge i d’inauguració del passatge de Guillem Agulló i Salvador, el jove independentista i militant de Maulets nascut a Burjassot l’any 1974 i assassinat a mans de l’ultradreta espanyola l’onze d’abril de 1993, a Montanejos.

En un acte senzill, bonic i, sobretot, molt emotiu, es va recordar la figura de Guillem Agulló, tot posant l’accent en la impunitat policial i judicial en que s’ha mogut la violència de l’ultradreta espanyola. El cas d’en Guillem n’és un bon exemple, amb un sol condemnat que complí només 4 dels 14 anys de presó i l’absolució de la resta del grup participant de l’agressió.

A l'inici de l'acte es va fer un minut de silenci com a mostra de dol per la mort de la regidora de Sant Salvador de Guardiola Èlia Badia, succeïda el mateix dia de l'homenatge. També per aquest motiu, la bandera estelada que presidia l'escenari lluïa un crespó negre.

El militant d’Arran, Guillem Rovira, el diputat de la CUP-AE al Parlament de Catalunya, David Fernàndez, i els pares de Guillem Agulló, van ser els encarregats de fer els parlaments d’aquest acte d’homenatge, en els quals es va reivindicar la necessitat de fer present la memòria del passat per combatre la immundícia feixista d’avui en dia. Contra el feixisme, memòria, i contra la impunitat policial i judicial, democràcia.

En aquest sentit, la CUP de Vic, es considera que és especialment important tenir un carrer a nom de Guillem Agulló i Salvador a Vic, per tenir sempre present el perill del feixisme, que cal ser combatut amb la màxima contundència, al carrer i a les institucions.

També volem celebrar el gran nombre de persones que es van aplegar per retre homenatge al desaparegut militant de Maulets, així com de l’àmplia representació de regidors del consistori de la nostra ciutat. Creiem que quan els objectius són comuns i compartits, no hi pot haver cap tipus d’argument partidista que impedeixi la possibilitat de treballar plegats per intentar assolir-los. I en el cas de combatre el feixisme, aquesta determinació en treballar plegats ha de ser inexcusable.

La CUP de Vic, va agrair a totes aquelles persones que van participar en l’acte d’homenatge, als Segadors de la Plana, pels balls que ens van oferir, als membres del teatre La Palangana, i, molt especialment, als pares d’en Guillem Agulló per fer l’esforç de venir des de Burjassot i ser-hi presents.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid