Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Homenatge
Unes 2000 persones recorden Guillem Agulló a Burjassot

La jornada va contar amb una manifestació, actuacions musicals, parlaments, un sopar popular i un concert.

15/04/2013 Drets i Llibertats

El passat dissabte, 13 d'abril, des de la Comissió 20 anys sense Guillem, junt a l'organització juvenil Arran (on militava Guillem Agulló), Ca Bassot i el Centre Social Terradels, organitzadors dels actes de record i homenatge al company Guillem Agulló i Salvador, han expressat la més profunda satisfacció i agraïment per "l'aclaparador èxit de les mobilitzacions celebrades ahir", 13 d'abril, al poble de Burjassot (l'Horta).

Des de primeres hores de la vesprada s'anaren sumant centenars de persones a la Plaça de l'Ajuntament, des d'on eixí a les 19 hores la Manifestació en record a Guillem, que comptà amb la participació d'unes 2.000 persones.

Malauradament, al pas de la manifestació, la presència d'un grup de persones alienes a l'acte, alguns d'ells identificats com a membres de grups d'extrema dreta, van tractar de provocar els participants, fent-los fotos i gestos de burla i insultant alguns dels manifestants. El servei d'ordre de la marxa va impedir que els incidents anaren a més, convidant els manifestants a continuar i els provocadors a no seguir amb la seua actitud. Des de la Comissió 20 anys Sense Guillem han anunciat que es prendran les accions legals oportunes contra els provocadors per haver tractat d'impedir el normal desenvolupament d'una manifestació legal. Des de la Comissió també afirmen que "no estem disposats a que un grup de feixistes ens impedisca homenatjar una víctima i a més insulte la seua memòria, i menys encara el dia que el seu poble l'homenatja, un fet lamentable que demostra la seua crueltat i el seu vertader tarannà. I per descomptat, no anem a permetre que els qui pretenen riure's de l'assassinat d'un company, es presenten com a víctimes."

Ja cap a les 20'30 hores, la manifestació s'enfilà de nou cap a l'interior de la Plaça, on la Comissió 20 anys sense Guillem celebrà un emotiu homenatge amb actuacions musicals, recital de poemes i lectura de les organitzacions adherides (quasi un centenar d'entitats, sindicats, centres socials i organitzacions d'arreu dels Països Catalans), entre les que es trobava Llibertat.cat, tot just abans del moment de la lectura del manifest unitari de la Comissió, realitzada pel parlamentari català per la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), David Fernàndez.

Amb llàgrimes als ulls i crits de “Guillem Agulló, ni oblit ni perdó” (davant de la presència emocionada a la primera fila de l'acte dels familiars de Guillem), les més de 2000 persones celebraren un multitudinari Sopar Popular que donà pas al concert dels músics Feliu Ventura, Obrint Pas i Atzembla, que amb les seues cançons (convertides ja en himnes) aconseguiren alçar en peu a totes les persones que poblaven la Plaça de l'Ajuntament.

Finalment, des de la Comissió 20 anys sense Guillem han anunciat que continuaran la seua tasca de divulgació dels fets que suposaren l'assassinat del Guillem, així com la denúncia (judicial i política) i assenyalament de la trama feixista i la seua complicitat i impunitat a l'estat espanyol, veritable origen de la mort de Guillem Agulló i motiu encara de lluita i reivindicació antifeixista, com demostra la provocació neonazi denunciada anteriorment.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid