Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Homenatge
El PP impedeix dedicar un carrer a Guillem Agulló a Manises

El partit conservador ha rebutjat l'esmena en solitari i s'ha limitat a condemnar la "violènca dels extremismes polítics".

05/05/2013 Política

El passat divendres 26 d'abril el Partit Popular va impedir que l'Ajuntament de Manises dedicara un carrer a Guillem Agulló en aquesta localitat de l'Horta Oest. Davant la moció presentada al ple pels regidors de l'Agrupament Progressista de Manises-Compromís Municipal -a iniciativa d'Endavant (OSAN)-, que instava el ple a aprovar aquesta resolució, el PP va presentar una esmena a la totalitat que condemnava genèricament la violència dels extremismes polítics. L'esmena, aprovada en solitari pel grup municipal del PP, que hi governa amb majoria absoluta, va impedir que es votara la proposta de posar el nom de Guillem Agulló a un carrer de Manises.

No era aquesta la primera vegada al llarg del mes d'abril que el PP negava el reconeixement institucional al militant antifeixista i independentista assassinat en 1993 per un grup d'extrema dreta. Dos dies abans, el dimecres 24, el grup parlamentari del PP a les Corts Valencianes votava en contra d'una proposició no de llei que incloïa instar el Consell a concedir l'Alta Distinció de la Generalitat a Guillem Agulló. I fins i tot, un membre de les Noves Generacions del PP de Burjassot, poble de Guillem, va arribar a justificar l'assassinat el dia que se'n complien 20 anys.

La decisió dels populars de Paterna, municipi veí de Manises, de votar a favor de posar-li el nom de Guillem a un carrer i de no autoritzar la celebració de cap acte amb connotacions feixistes, racistes i homòfobes al terme municipal queda com a anècdota.

L'actitud del PP valencià respecte a la memòria de Guillem Agulló palesa, d'una banda, la tolerància i la comprensió, quan no la connivència i la complicitat, de la dreta espanyolista amb el feixisme; de l'altra, la perversió que ha sofert la paraula víctima a mans dels conservadors, els quals només permeten d'utilitzar-la políticament per referir-se a les persones que pateixen la violència a causa dels seus espanyolisme militant o als polítics que han rebut un "escratx" als seu domicili.

Davant d'aquest capteniment del Partit Popular, l'assemblea de l'Horta d'Endavant (OSAN) ha fet aquestes consideracions:

· Condemnem rotundament el rebuig del PP a reconéixer públicament Guillem Agulló i totes les víctimes del feixisme, el racisme i l'homofòbia;

· Condemnem i denunciem, així mateix, la tolerància i la complicitat de la dreta espanyola -representada pel PP- i de les institucions de l'Estat espanyol amb la violència nazifeixista;

· Ens refermem en el nostre compromís de lluitar contra el feixisme allà on estiga, actue contra qui actue, i reivindiquem l'antifeixisme militant com a valor irrenunciable de l'esquerra revolucionària.

· Ens comprometem a preservar la memòria de Guillem Agulló i la de totes les persones que hagen patit la violència del feixisme, així com a treballar pel seu reconeixement públic.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid