Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Agressions neonazis
Indignació per l'agressió neonazi al centre de Barcelona
08/01/2013 Drets i Llibertats

L'agressió racista que es va registrar dilluns al barri de Sant Antoni de Barcelona contra un jove d'origen indi de 14 anys ha creat una resposta d'indignació a la xarxa. Aquest grup de feixistes ha pogut ser identificat a partir d'una notícia d'avui a La Directa amb una fotografia del grup a la plaça Castella, saludant amb el braç a la romana.

El noi de 14 anys va haver de ser atès per diverses contusions, però ara es troba fora de perill.

Un nombrós grup de joves  d'estètica neonazi van baixar beguts del metro al carrer Sant Antoni Abad i van apallissar el jove i també van amenaçar diverses persones més, entre els quals les persones que es trobaven a l'establiment de roba Partisano. Després d'atacar el menor d'edat els ultres es van dirigir fins a una facultat de la UB del Raval, on van continuar intimidant els vianants.

Alguns mitjans s'ha fet ressò que després de la denúncia per l'agressió els Mossos d'Esquadra han iniciat una investigació que ha permès identificar els membres del grup. El cert, però, és que la prova més evident sobre quins van ser els autors des agressions i amenaces ha estat proporcionada pel Setmanari La Directa. En aquesta imatge apareixen dos dels fotografiats que ja van ser detinguts el passat 11 de juliol com a responsables de les agressions racistes contra immigrants produïdes a la plaça Espanya l’1 de juliol a la celebració de la victòria de la selecció espanyola a l’Eurocopa de futbol.

La reacció a la xarxa no s'ha fet esperar en mostres d'indignació. Per una banda les JERC de l'Eixample han condemnat aquesta nova agressió, i ha expressat l'"absolut rebuig a aquests fets i demanem les màximes diligències possibles a la polícia i les institucions per atrapat els agressors." El SEPC també ha fet públic un escrit en què fan "una crida a l'estudiantat de la facultat i al veïnat del barri a respondre amb tolerància zero i bel·ligerància mil a la presència de feixistes als nostres carrers i campus universitaris."
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid