Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
Montblanc encén una estelada amb 2.000 espelmes

L'acte es va fer amb la col·laboració d'establiments comercials de la comarca i de ciutadans, que han comprat els darrers dies un tiquet d'1€ per “apadrinar” cadascuna de les espelmes.

13/05/2013 Política

Al llarg de la tarda de dissabte passat, voluntaris de Conca de Barberà per la Independència (ANC) i centenars de montblanquins i conquencs van bastir una estelada encesa al centre de la plaça Major de Montblanc. L'acte es va fer amb la col·laboració d'establiments comercials de la comarca i de ciutadans, que han comprat els darrers dies un tiquet d'1€ per “apadrinar” cadascuna de les espelmes.

El muntatge va començar a les 5 de la tarda, amb la senyalització dels punts on havien d'anar cadascuna de les espelmes. Al llarg del vespre, els ciutadans s'han anat acostant a les parades de l'ANC per adquirir i posar a terra la seva espelma. L'encesa, acompanyada per una enorme estelada que lluïa a la façana d'una casa particular a la plaça, ha tingut lloc al fer-se fosc.

L'acte va comptar amb la participació d'un grup de 60 cantaires del projecte Poble que Canta, una agrupació nacional que participa en actes independentistes i que han interpretat cançons populars catalanes.

De la seva banda, Enric Mercadé, coordinador de Conca per la Independència, va assenyalar: “Històricament, la unió i l'esforç dels ciutadans ha estat el motor que ha empès el país i ens ha fet arribar fins aquí”. I ha afegit: “Som en un moment transcendental. No és senzill, però el procés avança, cremant etapes ràpidament. És a les mans dels representants escollits per nosaltres. Però és el nostre dret i la nostra responsabilitat cap al país i les futures generacions demostrar, com hem fet avui amb aquest acte simbòlic, que som al seu costat. I, alhora, empenye'ls quan calgui”. Mercadé va animar a la participació popular, perquè, ha dit “tots som necessaris i tots podem aportar alguna cosa en la mesura de les possibilitats de cadascú”.

En relació a la decisió del Tribunal Constitucional d'aquesta setmana, Mercadé ha afirmat: “Les institucions espanyoles no se n'adonen que nosaltres ja caminem carregats amb la legitimitat que ens dóna voler ser lliures per decidir el nostre futur. Amb la necessitat urgent de tenir recursos per millorar les nostres condicions de vida. De poder expressar-nos en la llengua dels avant-passats... Avancem amb l'ànsia de poder viure amb normalitat com el què som: catalans i catalanes. I això cap sentència de la legalitat espanyola ho canviarà”.

Dos membres de Conca de Barberà per la Independència van ser els encarregats de portar i col·locar el peveter al centre de l’estel, un relleu que arriba des de Vic per la Independència, i que ha recorregut ja més de vint enceses en diverses poblacions. A continuació el president del Consell Comarcal i els alcaldes de Solivella, Sarral, Vimbodí i Poblet, Vilaverd i Montblanc acompanyats per diverses autoritats van encendre el conjunt de l’estel, que culminava l’encesa.

L'encesa es va fer en un ambient festiu i alegre, i coincidint amb les Festes de Sant Maties, el patró de Montblanc. I es va cloure cantant Els Segadors.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid