Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
Reus encén una estelada formada per 5.000 espelmes a la plaça del Mercadal

Carme Forcadell va voler dedicar l'acte al recentment traspassat doctor Broggi i va apel·lar al coratge del poble català “per no fer ni un pas endarrere”

13/01/2013 Política

Ahir al vespre, la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) Carme Forcadell va participar en l'encesa d'una gran estelada formada per 5.000 espelmes a la plaça del Mercadal de Reus. La capital del Baix Camp ha pres així el relleu en la iniciativa de ciutats com Barcelona, Granollers i Vic, on que el passat mes d'octubre es va dibuixar l'estelada més gran del món utilitzant més de 6.000 espelmes. A la demarcació de Tarragona l'encesa s'havia fet també a Mont-roig del Camp.

Malgrat que la pluja va donar a l'inici de l'acte un petit ensurt, es va poder encendre l'estelada de 28 metres de llargada per 19 d'amplada a partir de les set de la tarda de dissabte, davant l'expectant mirada de centenars de reusencs que no es van voler perdre l'acte. Molts dels balcons de la plaça lluïen estelades, fins i tot el de l'Ajuntament (on governa CiU amb el PP).

Parlaments

Pere Borràs, coordinador de la territorial de l'ANC/Reus per la Independència, va dirigir unes paraules d'agraïment per a tots els que havien participat en l'acte. Després Joan Ballester, expresident de Reus Decideix, va encoratjar els assistents a treballar amb “determinació, paciència i astúcia” per superar l'“Europa dels estats i construir l'Europa dels pobles”, i que alertava de la necessitat de no refiar-se de ningú perquè “en els moments decisius mai hem tingut l'ajut d'Europa”.

El darrer torn era per a Carme Forcadell, presidenta de l'ANC, que va agafar el micròfon ovacionada amb crits d'independència. La portaveu de l'Assemblea, que va voler dedicar l'acte al recentment traspassat doctor Broggi, va apel·lar al coratge del poble català “per no fer ni un pas endarrere”, i va demanar als assistents “no caure en provocacions”. Forcadell també va reiterar el suport i l'ajuda “a un govern que ens necessita”. Després es van apagar els llums i la plaça va emmudir perquè tot Reus sentís el cant d'Els segadors.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid