Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Unes deu mil espelmes enceses contra el traçat del túnel pel costat de la Sagrada Família

El veïnat, la Junta Permanent en Defensa del Patrimoni de Catalunya i la plataforma AVE pel litoral han encès unes vint mil espelmes  com a darrer intent per aturar la tuneladora que els propers dies foradarà el subsòl molt aprop de la Sagrada Família. 

20/03/2010 22:56 Territori

 
"Amb aquestes llums clares volem dir a totes les persones que estimen Gaudí, a tothom qui se sent solidari de les famílies inquietes pel pas del tren arran de les seves cases, que l’actual traçat és un error". Així comença el manifest que s'ha llegit aquest vespre davant la Sagrada Família

Manifest de l’espelmada popular del dia 20 de març del 2010


Amics i amigues que heu vingut,
Amb aquestes llums clares volem dir a totes les persones que estimen Gaudí, a tothom qui se sent solidari de les famílies inquietes pel pas del tren arran de les seves cases, que l’actual traçat és un error, que fer passar el tren pel mig de Barcelona és un error i que encara som a temps de rectificar aquest error.


UNS ALTRES TRAÇATS SÓN POSSIBLES. Més econòmics, més ràpids de fer, segurs del tot: Vallès, Litoral (Estació de França), carrer d’Aragó, ...
Hem de dir i repetir categòricament que el subsòl de Barcelona és inestable, que ja en aquest inici s’han produït clots al carrer de Mallorca i esquerdes en edificis propers, QUE EL RISC ZERO NO EXISTEIX. Que és perillós provocar qualsevol risc amb una tuneladora per carrers de 20 metres d’amplària.


Centenars i centenars d’arquitectes, d’enginyers, de geòlegs de tot el món han avisat dels perills de l’actual traçat.
L’Ajuntament de Barcelona va dir NO. El Parlament de Catalunya va dir NO. Els jutges de Madrid encara no s’han pronunciat. La UNESCO no ha emès encara el seu veredicte. Els ciutadans, en la seva immensa majoria, han dit NO repetidament. El traçat actual no es pot admetre: CANVIEM-LO.


És incomprensible que una empresa avanci impertorbablement sens fer cas de res ni de ningú. Quins interessos hi ha amagats? Com pot ser que no s’aturi tanta irregularitat? Com pot ser que es posi en marxa una tuneladora? Com pot ser que es creï tanta confusió informativa? Com pot ser que s’intenti pressionar jutges i opinió pública pel sistema dels fets consumats?


Manifestem a tots els amics de Gaudí d’arreu del món, a totes les persones solidàries del món, a totes les persones assenyades de tot el món, que volem el TGV-AVE, però que sàpiguen que el tren pot passar per altres camins alternatius, perquè només s’han fet 807 metres dels 5.640 m. que es pretenen construir.

Ho repetim: l’actual camí previst és el més car, el més lent, el més perillós. Ens hi oposem. No acceptem sofrir l’escarni de veure que ve un Ministre a aparentar que l’Estat inverteix a Catalunya, quan s’obliden altres infinites prioritats.Instem tots els ciutadans que s’informin bé del que passa.

Els recordem els antecedents del Carmel, de Bellvitge, de Vilafranca, i el de l’Arxiu Històric de Colònia, a Alemanya, que es va produir amb una tuneladora similar.

En aquestes i en tantes altres ocasions EL RISC ZERO NO EXISTEIX. Cal canviar el traçat del TGV-AVE!

Manifestem a tot el món: CAL RECTIFICAR!

Junta permanent en defensa del patrimoni de Catalunya

PLATAFORMA VEÏNAL L'AVE PEL LITORAL

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid