Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
Una estelada de més de 4.500 espelmes a la plaça del Mercadal de Reus

"Encén la flama" a Reus segueix l’esquema dels actes realitzats per seccions territorials de l’ANC d’altres municipis catalans.

05/01/2013 Política
fotomuntatge que simula com quedarà la plaça, una vegada acabada l'encesa fotomuntatge que simula com quedarà la plaça, una vegada acabada l'encesa

El proper dissabte 12 de gener, més de 4.500 espelmes esteses al llarg de la plaça del Mercadal dibuixaran una estelada de grans dimensions que s’il·luminarà a partir de les 7 de la tarda. La iniciativa "Encén la flama" sorgeix de la secció territorial de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a la ciutat, Reus per la Independència, i segueix l’esquema d’altres actes que anteriorment han organitzat les territorials d’altres municipis del país.

A les 9 del matí, un grup motoristes membres de diversos clubs del territori sortiran amb les seves motos cap a Vic per tal de recollir el testimoni de la territorial de l’ANC d’aquella ciutat, que el passat mes d’octubre va encendre l’estelada més gran del món. La caravana de motos passarà per Cervera, s’aturarà a Vic per dinar i tornarà fent parada a Tàrrega. Una vegada a Reus, cap a dos quarts de 6 de la tarda, les motos es concentraran a l’esplanada ubicada entre el Camí de Valls i l’avinguda Marià Fortuny, just al costat de l’Institut Escola Pi del Burgar. Posteriorment, recorreran el tomb de ravals de la ciutat i acabaran a la plaça del Mercadal amb la flama que ha d’encendre l’estelada.

Paral·lelament, a partir de les 3 del migdia, prop d’una vuitantena de voluntaris s’encarregaran de muntar a la plaça del Mercadal tota la logística necessària, d’encendre les espelmes cap a les 7 i de desmuntar tota la infraestructura quan s’hagi acabat l’activitat.

Activitats al Mercadal mentre dura l’encesa
Durant l’estona que duri l’encesa, a banda de les motos, també hi haurà la presència de diferents entitats i elements festius de la ciutat que han volgut col·laborar amb la iniciativa Encén la flama. Es tracta del Bou de Reus, el gegant El Carrasclet, l’Orfeó Reusenc, l’Aula de Sons i els Xiquets de Reus. Aquests últims oferiran quatre pilars que encapçalaran les quatre barres de l’estelada, una vegada totes les espelmes estiguin enceses.

Tot seguit, tindrà lloc un breu torn de parlaments on es comptarà amb la presència, entre d’altres, de la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell; del coordinador territorial de Reus per la Independència, Pere Borràs i de l’expresident de Reus Decideix, Joan Ballester.

L’organització de l’activitat Encén la flama va a càrrec de Reus per la Independència i compta amb la col·laboració de les entitats Òmnium Cultural Baix Camp, Casal Despertaferro, Orfeó Reusenc, Colla Castellera Xiquets de Reus, Colla Gegantera El Carrasclet, El Bou de Reus i l’Aula de Sons.

Seguint l’esquema de l’encesa d’estelades d’altres territorials

"Encén la flama" a Reus segueix l’esquema dels actes realitzats per seccions territorials de l’ANC d’altres municipis catalans. La primera estelada que es va encendre, el passat mes de setembre, va ser a Verges i a partir d’aquí han continuat la iniciativa ciutats com Barcelona, Granollers o Vic, que el passat mes d’octubre va dibuixar l’estelada més gran del món utilitzant més de 6.000 espelmes. També a les nostres comarques, poblacions com Mont-roig del Camp han portat a terme fins ara aquesta activitat.

"Encén la flama" és un acte que té un doble objectiu. Per un costat, vol mantenir viu l’esperit tant de la Marxa cap a la independència impulsada per l’Assemblea Nacional Catalana com de la mobilització unitària de l’11 de setembre a Barcelona. Per altra banda, pretén seguir amb la idea de fer visible a tota la població que són molts els que opten per la llibertat del país.
Reus per

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid