Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mitjans públics
Manifestació a Perpinyà en contra del tancament de la corresponsalia de TV3

En aques matí, a les 10h al peu de l'edifici de la delegació de TV3 Voral Batlló a la capital nord-catalana

30/05/2013 Comunicació
Façana de la Casa de la Generalitat a Perpinyà on han penjat la pancarta reivindicativa Façana de la Casa de la Generalitat a Perpinyà on han penjat la pancarta reivindicativa | Autor: Ràdio Arrels

Després de l'ocupació ahir de la Casa de la Generalitat, es mantenen els actes de protesta a Perpinyà en contra del tancament de la corresponsalia de TV3. Per avui, hi ha convocada una manifestació davant de l'edifici de l'ens a la capital nord-catalana.

Les persones que van ocupar l'edifici de la Generalitat van mantenir una conversa l'Eugeni Sallent, director de TV3, però les seves declaracions de principis, no van convencer als representants nord-catalans. "El director afirma que d'aquí unes setmanes (no sabem si 3 o 10) un nou equip agafaria el relleu de la corresponsalia actual, que aquest nou equip necessitaria un temps d'adaptació abans de ser operacional i eficaç. No hem pogut saber cap detall sobre la substitució de la delegació" van dir els representants de les entitats que es van tancar a la Casa de la Generalitat.

Per aquesta raó han decidit mantenir un pla de mobilitzacions que s'inicien avui amb una manifestació pels carrers de Perpinyà.

Mobilització nord-catalana

Recordem que fa uns mesos, una desena d'entitats nord-catalanes van redactar un manifest on demanaven a TV3, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, el Parlament de Catalunya i el Govern de la Generalitat a renunciar a tancar la delegació de TV3 a Perpinyà.

El text reconeixia que la delegació havia assumit "amb un gran professionalisme un paper determinant i destacat per informar, il·lustrar i millorar el coneixement mutu de la ciutadania, amb l'actualitat i les evolucions del territori de banda a banda d'una frontera que s'ha anat esborrant'.

Per la seva banda, un article de l'escriptor nord-català Joan-Lluís Lluís titulat “Autoestima, espai mental i corresponsalies de TV3” a Presència, defensava la necessitat de mantenir la corresponsalia de TV3 a Catalunya Nord. L'escrit deia que “El que importa del mapa del temps de TV3 no és que permeti saber quin temps farà als territoris catalanoparlants que envolten Catalunya sinó que visualitza un espai comú. O, si més no, una possibilitat d’espai comú”  amb el que es guanyava autoestima, per manifestar que amb l'eliminació de la corresponsalia, el mapa conceptual quedaria reduït només al Principat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid