Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Televisó pública
Ocupen la Casa de la Generalitat a Perpinyà per mantenir la corresponsalia de TV3

Miquel Mayol, Empar Nogué, Hervé Pi, Pere Manzanares, Teo Vidal i Brice Lafontaine són alguns dels tancats, que han penjat una pancarta a la façana del cèntric edifici amb el lema "Volem guardar els corresponsals de TV3".

29/05/2013 Comunicació

Aquest matí, diversos representants d'associacions nord-catalanes han ocupat la Casa de la Generalitat a Perpinyà per demanar el manteniment de la corresponsalia de TV3 a Catalunya Nord, segons Ràdio Arrels que està informant al minut de l'ocupació i també mitjançant la seva pàgina de Facebook. Cap al migdia, s'ha pogut parlar amb el director de TV3 i es fa una reunió per decidir del futur de la mobilització a favor de la delegació de Perpinyà.

Miquel Mayol, Empar Nogué, Hervé Pi, Pere Manzanares, Teo Vidal i Brice Lafontaine són alguns dels tancats, que han penjat una pancarta a la façana del cèntric edifici amb el lema "Volem guardar els corresponsals de TV3".

Membres destacats d'entitats i partits com Arrels, la Bressola, el Col·lectiu de Professors de Català per a Adults, la Federació i Unitat Catalana han entrat a poc després de les nou del matí a l'edifici, situat al centre de la ciutat, amb la intenció de parlar amb algun responsable de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals o de TVC i demanar-li directamentque el restabliment de la corresponsalia de TV3 a Catalunya Nord, formada per tan sols dues persones i tancada per les retallades, segons informa Vilaweb.

Mobilització nord-catalana

Recordem que fa uns mesos, una desena d'entitats nord-catalanes van redactar un manifest on demanaven a TV3, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, el Parlament de Catalunya i el Govern de la Generalitat a renunciar a tancar la delegació de TV3 a Perpinyà.

El text reconeixia que la delegació havia assumit "amb un gran professionalisme un paper determinant i destacat per informar, il·lustrar i millorar el coneixement mutu de la ciutadania, amb l'actualitat i les evolucions del territori de banda a banda d'una frontera que s'ha anat esborrant'.

Per la seva banda, un article de l'escriptor nord-català Joan-Lluís Lluís titulat “Autoestima, espai mental i corresponsalies de TV3” a Presència, defensava la necessitat de mantenir la corresponsalia de TV3 a Catalunya Nord. L'escrit deia que “El que importa del mapa del temps de TV3 no és que permeti saber quin temps farà als territoris catalanoparlants que envolten Catalunya sinó que visualitza un espai comú. O, si més no, una possibilitat d’espai comú”  amb el que es guanyava autoestima, per manifestar que amb l'eliminació de la corresponsalia, el mapa conceptual quedaria reduït només al Principat.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid