Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Suspès el judici a la traductora que va denunciar la Guàrdia Civil

La vista es va suspendre per motiu tècnics –la manca d’un aparell de videoconferència- i es reprendrà el 7 d’octubre.

Ahir, s’havia de celebrar el judici contra Saïda Saadouki, acomiadada com a traductora per la guàrdia civil per haver-hi parlat en català. Saadouki fou denunciada pel capità de la guàrdia civil, Bartolomé del Amor. El seu cas ha provocat la solidaritat d’un important sector del nacionalisme, encapçalat per l’Obra Cultural Balear, com ha demostrat la presència de nombrosos socis de l’entitat a l’hora del judici.

15/09/2010 16:08 Drets i Llibertats

La magistrada del Jutjat Penal número 1, Concepció Moncada, va acordar la suspensió del judici, que encara no s'havia iniciat. Al banc dels acusats s'havia d'asseure Saadouki, per a qui l'acusació particular, exercida pel lletrat Alberto García en representació de De l'Amor, sol·licita 10.000 euros d'indemnització i una multa de 2.520 euros, mentre que la Fiscalia demana 1.000 euros en concepte de responsabilitat civil i 1.440 de multa.

En les seves conclusions provisionals, l'acusació particular sosté que el 27 d'agost de 2007 la inculpada va acudir a la seu de l'Obra Cultural Balear (OCB), per denunciar un tracte vexatori per part de De l'Amor, titllant-la de "mora catalanista", malgrat que el capità nega de forma taxativa aquests fets. Una quinzena dels membres del qual col·lectiu han mostrat el seu suport a la marroquina als Jutjats de Via Alemanya.

Per saber-ne més 

Denúncies contra un capità de la Guardia Civil a Mallorca. 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid