Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Imputats 22 Mossos per l'ús de bales de goma durant la Vaga General del 29-M

Aquell dia, les múltiples càrregues policials van vulnerar el dret de manifestació a Barcelona i van ferir greument diverses persones

17/05/2013 Economia
Centenars de milers de persones a la manifestació del 29-M a Barcelona Centenars de milers de persones a la manifestació de Barcelona

El titular del jutjat d'instrucció 24 de Barcelona, Josep Majó, ha imputat a 22 integrants de la unitat antidisturbis dels Mossos d'Esquadra a causa de les ferides que va sofrir un ciutadà durant els incidents ocorreguts en la vaga general del 29 de març, i a conseqüència de les quals va perdre la melsa, segons informen avui diversos mitjans de comunicació.

Divendres declaren al jutjat diversos testimonis i coneguts de la víctima, que aportaran la seva versió dels fets. Els agents hauran de declarar el dijous i divendres de la setmana vinent.

Repressió 29-M: Ferits de gravetat i maltractaments a detinguts

Dues persones van ingressar amb lesions greus als ulls per l'impacte de bales de goma i un home d'uns 50 anys va patir una lesió cranial també per una pilota de goma i resta en observació mèdica per a determinar-ne la gravetat. La resta de persones ferides sumen la xifra de 19 politraumatismes (cames trencades, braços trencats, dits esguinçats, hematomes i fractures diverses). A més, també hi va haver assistències mèdiques per atacs d'ansietat i per dificultats a les vies respiratòries com a conseqüència de la intoxicació derivada de respirar gasos lacrimògens, que es van llançar per primer cop després de 16 anys.

Aquesta arma és una escopeta que llança projectils molt contundents a una velocitat de més de 720 km/h, que és la velocitat amb què dispara una arma de foc. El protocol per a disparar és: a més de 50 metres, i d'impacte indirecte (ha de rebotar al terra) per sota de la cintura. Per enèsima vegada, aquest protocol no s'ha respectat per part dels Mossos d'Esquadra, tal com revelen les lesions oculars i cranials.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid